Sport

Ob-ezüstérmes az SZTE Vívó Klub csapata

Ob-ezüstérmes az SZTE Vívó Klub csapata

2014. június 12., csütörtök
Ob-ezüstérmes az SZTE Vívó Klub csapata
vivas

Idény végi nagyüzem zajlik a vívóknál, az elmúlt hétvégéken sorra versenyeztek városunk vívói, itthon és nemzetközi szinten is, három különböző országban.

Az SZTE Vívó Klub színeiben vívó

Ferke Norbert

veterán párbajtőr csapat-Európa-bajnokságon vett részt, amit a horvátországi Porecben rendeztek. 16 csapat vett részt a versenyen, az 5 fős magyar csapat (Ferke Norbert,

Halmos András, Kormos Csaba, Ónody Péter, Szakmáry Sándor

) az erős mezőnyben derekasan helytállva a 6. helyet szerezte meg. Serdülő tőr ob-t rendeztek május utolsó hétvégéjén Budapesten, ahol a nők között

Sike Nóra

jó csoportkör után könnyedén jutott a legjobb 8 közé, ott viszont vereséget szenvedett MTK-s ellenfelétől, így 8. helyen végzett. További eredmények: 15.

Pósa Szonja

, 31.

Andrócki Csenge

.

vivas02

Férfiaknál legjobb eredmény a 32 közé jutás volt, a helyezések: 22.

Maksa Gergő

, 30.

Bába Csanád

, 33.

Kiss Máté Botond

, 33.

Szaszák Gergely Márk

. A csapatversenyeken a lányok az elvárt 5. helyen végeztek, ezzel a legjobb vidéki klub lettek. A fiúk a gyenge egyéni szereplést egy csapat 6. hellyel javították ki. Ugyanezen a hétvégén felnőtt vívók versenyeztek Győrben a III. ETO Park Kupán. Férfi párbajtőrben

Nagy Zsoltnak

jött ki a lépés, 74 indulóból a dobogó 3. fokára állhatott fel. További eredmények: 16. Ferke Norbert, 60.

Juhász Áron.

vivas03

Győrben csapatversenyt is rendeztek, ahol a Nagy, Ferke, Juhász összeállítású csapat 18 csapat közül a negyedik lett. Újonc tőr ob-t rendeztek június 7-8-án, Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Fiúknál csak egy szegedinek sikerült a legjobb 8 közé bejutni, Kiss Máté remek selejtezőt vívott, majd kiemeltként jutott a 16 közé ahol zalaegerszegi ellenfelét könnyedén verte. A 4 közé jutásért egy UTE-s vívó ellen maradt alul, és a kiváló 7. helyen végzett. További eredmények: 18. Maksa Gergő, 23.

Barta Márton,

24. Bába Csanád, 28.

Doktor Bence

.

vivas04

A lányoknál nem sikerült ilyen jól a verseny, 3 vívó jutott fel a 32-es táblára, de egyikük sem jutott tovább, eredmények: 19. Andrócki Csenge, 21.

Czékmán Luca

, 23.

Kelemen Róza,

30.

Szelle Borbála,

34.

Hodászi Réka

, 39.

Dávid Adrienn.

A vasárnapi csapatverseny viszont hozott meglepetést. A lányok versenyében a helytállás volt a cél, erejük csak a 6. helyre volt elég. A fiúk viszont kettő náluk erősebbnek rangsorolt csapatot vertek meg, az UTE-t és a Budavárit, máris a döntőben találták magukat. Ott viszont a jóval rutinosabb és erősebb Törekvést már nem sikerült legyőzni. A Barta Márton, Bába Csanád, Kiss Máté, Maksa Gergő felállású csapat a szenzációs ezüstérmet szerezte meg az újonc országos bajnokságon, szegedi csapat még soha nem szerepelt ilyen eredményesen ob-n.

vivas05

Végül pedig szintén ezen a hétvégén Bécsben versenyzett Ferke Norbert és Nagy Zsolt, egy rendhagyó vívó maratonon. A két selejtező kör után Nagy 10-es, Ferke 13-asként ment tovább, ahol a legjobb 20 vívó egy teljes kört vívott, vagyis mindenki mindenekivel. A fárasztó 11 órás verseny végén összesítésben 6. lett Nagy Zsolt, Ferke Norbert pedig 9. helyen végzett. Külön díjazták a legjobb veterán vívókat ahol Ferke a dobogó 3. fokára állhatott fel. A következő hétvégén az idény zárásaként Budapesten rendezik a gyermek ob-t, reméljük, hasonló szegedi sikerekkel - foglalta össze az SZTE Vívó Klub háza táján történteket Nagy Zsolt vívóedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.