Sport

Pastor: nem lehet tartalékolni

Pastor: nem lehet tartalékolni

2014. május 15., csütörtök
Pastor: nem lehet tartalékolni
pick_nantes_mj-89

Juan Carlos Pastor, az EHF Kupa négyes döntőjére készülő Pick Szeged spanyol vezetőedzője szerint szombaton a házigazda Füchse Berlin elleni elődöntőben nem lehet tartalékolni a másnapi mérkőzésre.

"Mindig csak a következő meccs számít, ezért tulajdonképpen rögtön egy döntővel kezdünk" - mondta az európai szövetség (EHF) honlapjának a spanyol válogatottat 2005-ben világbajnoki diadalra vezető tréner, aki úgy vélte, éppen emiatt nem szabad tartalékolni, mivel nincs javítási lehetőség. A kézilabdázóival péntek délelőtt Berlinbe repülő

Pastor

szerint kifejezetten kedvező csapata számára, hogy a sorozat négyes tornája előtt rendezték a magyar bajnokság fináléját, mert így igazi tétmeccsekkel készülhettek a berlini próbatételre. A Tisza-partiaknak ugyanakkor nem sikerült jól a főpróba, ugyanis két sima meccsen alulmaradtak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt Veszprémmel szemben. A szakember kiemelte, az EHF Kupa második négyes döntőjének rangját és magas színvonalát jól mutatja, hogy négy olyan csapat találkozik egymással, amelyek a Bajnokok Ligájából került át. "Olyan csapatnál vagyok, amely folyamatosan fejlődni szeretne az elkövetkezendő években. Amit a szezon elején kitűztünk, azt elértük, de még hátravan két meccs" - mondta Pastor, aki hozzátette, a sérült

Jonas Källman

ugyan hiányozni fog, mert védekezésben és támadásban is fontos szerepet töltött be az együttesben, pótlását pedig játékosainak csapatként kell megoldaniuk. A Pick Szegednek nem lesz könnyű dolga, mivel éppen a legerősebbnek tűnő együttesse, a házigazdákkal kell megküzdeniük a fináléba kerülésért a tízezer szurkoló befogadására alkalmas berlini Max-Schmeling-csarnokban. A két gárda eddig egyszer találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, méghozzá az előző szezon BL-csoportkörében: akkor a Füchse Berlin 29-22-re nyert Szegeden, hazai pályán pedig 29-24-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a férfi EHF Kupa legutóbbi tíz kiírását német csapatok nyerték, azaz ezt a sorozatot szakíthatja meg a Szeged, amennyiben az elődöntőben legyőzi esélyesebb riválisát. A találkozón norvég bírópáros fújja majd a sípot. A másik ágon a francia Montpellier és a román HCM Constanta találkozik egymással.

A program: szombat: elődöntő:

Füchse Berlin (német) - Pick Szeged 14.35 HCM Constanta (román) - Montpellier (francia) 17.15

vasárnap:

bronzmérkőzés 13.00 döntő 15.35

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.