Sport

Labdarúgás: gólzáporos döntetlennel bajnok a Mindszent + FOTÓK

Labdarúgás: gólzáporos döntetlennel bajnok a Mindszent + FOTÓK

2014. május 10., szombat
Labdarúgás: gólzáporos döntetlennel bajnok a Mindszent + FOTÓK
tomorkeny_mindszent18_gs

A Tömörkény tíz emberrel állt fel kétgólos hátrányból, ám a Mindszentnek egy pont is elég volt, öt fordulóval a vége előtt már bajnok a megye II-ben!

Tömörkény, 150 néző
2014. május 10., 17.00
Tömörkény KSE
Mindszent SE
Kezdés: 17.00!
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Tihanyi Gábor, Szeri Tamás
3
-
3

Labdarúgó megyei II. osztály 25. forduló:

Tömörkény KSE - Mindszent SE 3-3 (0-1).

Tömörkény, 150 néző, vezette: Török Tamás (Tihanyi Gábor, Szeri Tamás).

Tömörkény:

Bugyi D. - Gulyás Sza., Janó, Dombi, Szabó Be. (Bugyi I. 79'), Sallai Sz., Szőrfi, Elekes (Túri 62'), Sallai R. (Kasza 42'), Baktai, Gulyás Szi. Vezetőedző: Korom Tibor.

Mindszent:

Kovács - Rideg, Szabó Bé., Galambosi, Kispál, Nana (Muzsik 79'), Tóth Cs., Szecskó, Csatlós, Terbán, Juhász (Bartucz 34'). Vezetőedző: Korom Ernő.

Gólszerző:

Baktai Z. (64'), Túri B. (81'), Kasza G. (84'), illetve Terbán Gy. (8', 59'), Szecskó T. (74')

Kiállítva:

Szőrfi K. (77')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Vége a mérkőzésnek! A Tömörkény sírból hozta vissza a pontot, míg a Mindszent megőrizte veretlenségét, és öt fordulóval a vége előtt már biztosan bajnok. Ez azt jelenti, hogy a zöld-fehéreket egy év kényszerszünet után augusztustól ismét a megye élvonalában láthatjuk. Mindkét legénységnek jár a gratuláció!
91'
30 méterre a hazai kaputól szabadrúgást kaptak a mindszentiek. Bartucz állt a labda mögé, lövését kifejelte az egyik védő.
90'
Két perc lesz a ráadás!
90'
Mindkét gárda a győzelemért megy előre, megalkuvás nélkül. Remek meccsre látogattunk el Tömörkénybe! Az utolsó percben az előrehúzódó Galambosi elől mentettek szögletre a hazai védők.
88'
Egy védelem mögé ívelt labdával most a mindszenti Csatlós került helyzetbe, de napba nézhetett, mert nem tudta megfejelni. Odaát már Baktai fejelhetett, nem sokkal mellé. Igazán eseménydúsak ezek a percek, helyzet itt, helyzet ott!
87'
Baktai Zoltán lépett ki teljesen egyedül, ez volt a tömörkényi meccslabda, mellé durrantott a támadó, de nem sokkal, éppen a kapu mögötti villanyoszlopot találta el. A gyors csatár erőszakos, veszélyes!
84'
GÓÓÓL 3-3! A tizenhatos vonaláról jutott szabadrúgáshoz a Tömörkény. A rövid felsőbe verték be ezt is, ezúttal nem erővel, hanem helyezve, Kasza Gábor a gólszerző, a másik cserejátékos. Elképesztő az öröm, hatalmas a hajrá! A kiállítás megsokszorozta a Tömörkény erejét. Most már közel sem olyan biztos a mindszentiek (mai) bajnoki ünneplése.
81'
GÓÓÓL 2-3! A csereember, Túri Béla bombagólt lőtt 26 méterről szabadrúgásból a rövid felsőbe, Kovács Krisztián ezt nem védhette. Tíz emberrel szépített a szimpatikusan küzdő Tömörkény!
79'
Szabó Bencét Bugyi István váltotta a hazaiaknál, míg a vendégeknél Nana Roland helyére Muzsik Sándor érkezett.
77'
Szőrfi Kristófot második sárgával kiállította a játékvezető
74'
GÓÓÓL 1-3! Minden eldőlni látszik! Szecskó Tamás két hazai védő között lépett ki ügyesen, hosszan vezette, majd 12 méterről laza mozdulattal helyezett Bugyi kapus mellett a háló közepébe.
72'
Parázzsá vált a mérkőzés! Az utolsó passzokat rontják el a hazaiak ebben a periódusban, ezért nem tudnak közel kerülni az egyenlítéshez. A Mindszent 18 percre az aranyéremtől és a feljutástól.
68'
Mindkét együttes úgy döntött most, hogy gólt kell lőni. Határozottan támad a Mindszent, a hazaiak védekezése pedig roppant aktív, egyértelműen arra készülnek, hogy ahogy labdát lopnak, azonnal ellenakcióra induljanak. Érthető is, szükségük lenne minden pontra!
64'
GÓÓÓL 1-2! Baktai Zoltán 40 méterre a vendégek kapujától labdát szerzett, kicselezett két mindszenti védőt, majd 14 méterről a megdermedt Kovács portás mellett kilőtte a jobb alsót. Éledeznek a tömörkényi remények!
62'
Tömörkényi csere: Túri Béla lépett pályára Elekes helyett.
59'
GÓÓÓL 0-2! Eldőlni látszik a mérkőzés. Bartucz hosszú, 40 méteres előreívelésébe Terbán bele tudott csúsztatni, ezzel meglepte Bugyi kapust, a labda a hálóban kötött ki. Terbán duplázott ezzel.
58'
Helyzetek nélkül csordogálnak a percek. A Tömörkény megpróbálja előrébb tolni a játékot az egyenlítés érdekében, a tizenhatos környékéig eljutnak, de tovább nem, stabil a mindszenti védelem.
53'
Bartucz Márk szabadrúgásból 25 méterről alig lőtt fölé nagy erővel. Továbbra is a vendégek akarata érvényesül, a második gólért rohamoznak.
49'
Nagy lendülettel vetették magukat küzdelembe a felek. A vendégek a tizenhatoson belülre is eljutottak, de ezúttal jól járt a tömörkényi védelem.
46'
A Mindszent kezdte a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Felpörögtek az események a félidő végére! Egy szöglet utáni kavarodásnál a gólvonalról kotorták ki a labdát a mindszentiek, az ismétlésnél kezezést reklamáltak a hazaiak, de nem győzték meg a játékvezetőt. Galambosi vezetett villámgyors kontrát rögtön ezután, már csak a kapussal állt szemben, de mellé lőtt végül. Ezzel elérkeztünk a szünethez.
42'
Sallai Róbert mégsem tudja folytatni, Kasza Gábor állt a helyére. Mindeközben Csatlós előtt adódott nagy lehetőség, egyedül törhetett volna kapura, de visszahúzós cselt választott inkább, ez lett a veszte, a tömörkényiek elválasztották a labdától.
39'
Állt a játék, Sallai Róbert sérült meg hazai részről, de szerencsére vissza tudott térni. Egyébiránt jobbára a mezőnyben folyik a harc, kicsit állóháborúvá vált a derbi, a kapuk nem forognak veszélyben.
36'
Bartucz Márk érkezett Juhász helyére. Közben egy jobb oldali vendégszöglet szállt a kapu elé, kifejelték, az előrehúzódó Galambosi Dávid bombázott, ezt is kornerre mentették.
32'
Juhász Ádám rosszul érzi magát, elhagyta a pályát. Tíz emberrel átmenetileg a Mindszent, cserélniük kell a látogatóknak.
31'
Csatlós Tamás és Terbán György kergette ismét őrületbe a mindszenti védelmet, teljesen megkavarták a hátsó alakzatot. Lövéseket is láthattunk, Bugyinak is közbe kellett végül avatkoznia.
27'
Nana Roland vezetett most gyors kontrát, centerezését lefülelték a hazai védők.
26'
A küzdelem dominál a félidő közepén, egyre bátrabban futballozik a Tömörkény, a Mindszent pedig a biztonságra összpontosít, nem sietteti a játékot.
22'
Egy szöglet miatt alakult ki vita, majd a mindszentieknek lett igazuk, kirúgással folytathatták. Kiegyenlített lett a játék közben, a bennmaradásért küzdő Tömörkénynek is nagyon kellenének a pontok, hajtanak a narancssárgák az egyenlítésért.
19'
Szórványos ellentámadásokkal próbálkoznak a hazaiak, most éppen 40 méterre a kaputól jutottak szabadrúgáshoz. Jól is ívelődött előre a laszti, Janó Zsolt azonban nem érte el fejjel, így odalett a lehetőségecske.
16'
Az első negyedóra végén Baktai Zoltán kiváló csatárteljesítménye törte meg a vendégek fölényét. Ügyesen cselezgetett a jobb szárnyon, de végül legyőzte a túlerő a Csongrád színeiben a megye I-ben is szerencsét próbált tömörkényi focistát.
12'
Továbbra is a zöld-fehérek veszélyeztetnek. Nana Roland nagyszerű bal oldali szögletét Tóth Csaba tudta megcsúsztatni, alig-alig a ketrec mellé.
8'
GÓÓÓL! Vezetést szerzett a Mindszent, mégpedig egy gyönyörű kombinációt követően Terbán György csent labdát az ellenfél térfelén, remekül indította Csatlós Tamást, aki az alapvonalnál érte utol, két-három ütemet kivárt, nem támadták a hazaiak. Terbán közben érkezett az akcióval, jött is a beadás a hosszúra, ahonnan a felfutó játékos magabiztosan bólintott a hálóba. A 36 esztendős, rutinos futballista kilencedszer volt eredményes a pontvadászatban. Nagyon közel a bajnoki címhez a vendégcsapat.
4'
Ismerkednek egymással és a pályával a csapatok. Szemre tetszetős a gyepszőnyeg, de sokat pattog a laszti, úgyhogy akadnak egyenetlenségek. Az első lövést 22 méterről a mindszenti Terbán György eresztette el, Bugyi Dániel kapus a jobb alsónál csípte el.
1'
Tiszta narancssárgában a hazaiak, a vendégek pedig zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban és sportszárban, a tradicionális színeiket tükrözve. Hat perc csúszással kezdődött a találkozó, a tömörkényiek hozták játékba a labdát.
16.55: Először közvetítünk Tömörkényből, ami nagy öröm számunkra! Tóth Csaba, a helyiek csupa szív mindenese kiváló gárdát verbuvált a megye II-re is, mely osztályban a Tömörkény a legkisebb lélekszámú település. Példaértékű a település labdarúgóélete, amit a lelkes szervezőnek köszönhet, az utánpótlás-korosztályokat kompletten tudja biztosítani a falu, remek nevelőegyesület, még a nagyobb városok elszívó hatásának is ellenáll. Az ifimeccset egyébként 2-1-re a vendégek nyerték. 16.45: Köszöntünk mindenkit Tömörkényből, ahol bajnokavatásra készülnek a vendég mindszentiek! Ehhez persze legalább egy pontra szükségük van, amit a tömörkényiek nem adnak majd olcsón! Az összecsapás és az élő közvetítés 17 órakor Török Tamás sípjelére indul.

A találkozó elé:

A megye I-ből tavaly kiesett Mindszent parádézik a megye II.-ben, az eddigiekben még vereséget sem szenvedett, 21 győzelem mellett 3 döntetlen szerepel a neve mellett. Jelenleg 18 ponttal vezet a második helyezett előtt (66 pontja van, a Deszknek 48), azaz az utolsó öt forduló előtt már matematikailag is bajnok, ha legalább egy pici pontocskát elcsen Tömörkényből. A hazaiak 30 ponttal jelenleg a tizedikek, szeretnék megerősíteni helyüket a középmezőny alsó részében, hogy a végén ne legyenek kiesési gondjaik. A két együttes őszi mérkőzését Antal Sándor duplájával 2-0-ra nyerte a Mindszent, mely ezúttal is esélyes a három pont megszerzésére. Ugyanakkor a tömörkényiek bizonyosan nem adják olcsón a bőrüket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.