Sport

Labdarúgás: a Baksot bedarálva bajnok a Balástya + FOTÓK

Labdarúgás: a Baksot bedarálva bajnok a Balástya + FOTÓK

2014. május 25., vasárnap
Labdarúgás: a Baksot bedarálva bajnok a Balástya + FOTÓK
balastya_baks16_gs

Magas színvonalú, változatos, küzdelmes mérkőzésen verte fő riválisát a Balástya a megye III. Termál csoportban, ezzel kivívta a megye II-es tagságot!

Balástya, 200 néző
2014. május 25., 17.00
Balástya-Alfapakk
Baks Baráti SE
A meccs véget ért.
játékvezető: Dobó Zoltán • asszisztens: Dobó Attila, Förgeteg Lívia
3
-
1

Labdarúgó megyei III. osztály Termál csoport 23. forduló:

Balástya-Alfapakk - Baks Baráti SE 3-1 (2-1).

Balástya, 200 néző. Vezette: Dobó Zoltán (Dobó Attila, Förgeteg Lívia).

Balástya:

Hegedűs - Magyar, Bitó, Kocsis, Veress (Kailinger 90'), Tóth T., Gonda L., Kordás, Szél I. (Batancs 70'), Szűcs J. (Vámos 59'), Bacher (Lajos 59').

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Baks:

Koós - Bereczki, Kovács Sz., Szűcs L. (Rostás 68'), Szalai R. (Maklári 58'), Vári, Péli, Határ, Bánfi, Csekő, Szalai V.

Vezetőedző:

Bozó Csaba.

Gólszerzők:

Bacher D. (8'), Veress G. (19'), Kordás N. (89'), illetve Csekő N. (41')

Online közvetítésünk:

91'
Itt a hármas sípszó, bajnok a Balástya, elképesztő ünneplés kezdődik! Gratulálunk mindkét együttesnek a mai rangadóhoz és az egész idénybeli nagyszerű teljesítményhez, főleg annak tükrében, hogy komoly gondokkal küszködve szervezték újjá csapatukat helyi tehetségekkel, helyi futballistákkal. Remélhetőleg ezen az úton is maradnak. Vámos Péter és Vén László munkáját dicséri, hogy Balástyán kiváló az utánpótlás, és újra erős a felnőttcsapat is. A településhez kötödő játékosokra alapozó, évről évre fejlődő Balástyát öröm lesz látni a megye II-ben.
90'
Kailinger Zoltán váltotta Veress Gábort a hazai oldalon.
89'
GÓÓÓL 3-1! Eldőlt a bajnoki cím, Kordás Nándor 22 méterről gyönyörűen csavart a hálóba egy szabadrúgást. Innen már nincs visszaút a remekül küzdő Baks számára.
87'
A baksiak részéről Péli Róbert sérült meg. Nincs több cserejátékos, folytatnia kell a játékot...
86'
Tóth Tamás sokadik százas ziccerét rontotta el. Egy bal oldali beadás találta az ötösön belül teljesen üresen, kicsit eltörte a bogyót, mely az alapvonalon túlra perdült.
83'
Tóth Tamás ugrott ki egy gyors balástyai kontránál, Koós kapus fölött átívelte a labdát, mely a felső lécről vágódott vissza. Újabb meccslabda maradt ki!
82'
Baksi támadásokat figyelhetünk, miközben rákezdett az eső. Rendkívül izgalmas a hajrá.
79'
A balástyai csereember, Batancs Zsolt tört ki a jobb oldalon, majd lőtt, a jobb kapufa mellé.
78'
Roppant heves a küzdelem, komoly erőket mozgósít az egyenlítésért a Baks, a hazaiakat talán meg is lepte a vendégek ilyen kemény ellenállása. Tóth Tamás ugyanakkor meccslabdát rontott, megelőzte védőjét, majd fölé durrantott.
75'
Gonda László 23 méteres szabadrúgása szállt a baksi kapu fölé, erős, lecsapódó kísérletet láttunk.
71'
Baksi szabadrúgás szállt középre, kicsit magas volt a labda Kovács Szabolcsnak, aki csak felfelé tudta fejelni, így Hegedűs Szabolcs könnyedén hatástalanította.
70'
Szél István helyére Batancs Zsolt állt hazai oldalon.
68'
Rostás Csaba érkezett a vendégek csapatába.
67'
Tóth Tamás növelhette volna a balástyai előnyt, 14 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt laposan, úgy, hogy nem állt senki a közelében...
63'
Kiegyenlített a küzdelem, mindkét kapu előtt adódnak lehetőségek, bármi történhet, még a vihar is kitörhet...
59'
Szűcs József és Bacher Dávid helyére Vámos Norbert és Lajos Ákos érkezett hazai oldalon, míg a Baksban Szalai Renátót Maklári Szabolcs váltotta, ezek a mérkőzés első cseréi.
58'
Ordító ziccert puskázott el Bánfi Péter, a Baks kapitánya. Tisztán fordulhatott Hegedűs Viktor ketrecére, el akart gurítani a kapus mellett, de ez nem sikerült, a hálóőr lefülelte a kísérletet.
55'
Paprikássá vált a mérkőzés a kihagyott büntető után. A balástyaiak igyekeztek támadásokat vezetni, de teljesen egyenrangú ellenfél a Baks, mely ugyancsak nagy iramot diktál. Két balástyai leshelyzet okozott feszültséget a nézőtéren, de kívülről úgy tűnt, Förgeteg Lívia asszisztens mindkét esetben jól döntött.
51'
Kimaradt a baksi tizenegyes, nagy az öröm a hazai nézők között! Kovács Szabolcs lövését óriási bravúrral hárította Hegedűs Viktor, a kipattanót Kovács a jobb kapufa tövére lőtte, majd az onnan visszaperdülő lasztit az oldalhálóba pofozták a baksiak.
50'
Kezezés miatt tizenegyeshez jutott a Baks!
49'
A harmadik balástyai bombát Bacher Dávid eresztette el, Koós kapus tehetetlennek bizonyult, de kisegítette a felső léc, onnan vágódott vissza a bogyó a mezőnybe.
48'
Kordás Nándor hatalmas lövést eresztett el a hazaiak részéről, fölé szállt. Gonda László ezt követően 24 méterről lőtt, vetődve hárított a baksi kapus, akinek a bal kezéhez érkezett az ágyúzás.
46'
Nagy versenyfutás várható a győzelemért és a viharral is, mert érezhető már a zuhé illata, keletről pedig sötét felhők gyülekeznek. Hír közben, hogy Ambrózfalván vihar miatt elmaradt a mai megye III-as mérkőzés, a Hódmezővásárhely - SZVSE megye I-es derbi pedig szűk harminc perce áll a hatalmas esőzés miatt... Közben a Balástya folytatta a játékot.
SZÜNET!
45'
Baksi szabadrúgás szállt középre, Hegedűs Viktor zsákmánya a játékszer, majd vége az első félidőnek. A fő kérdés nem változott: lesz-e ma bajnokavatás Balástyán? Egyelőre nem mondhatunk biztosat, nyílt a rangadó!
44'
Újabb remek lövést láthattunk a baksiak részéről, 33 méterről szúrta rá Bánfi Péter, nem sokkal szállt mellé-fölé. Egyáltalán nem adták fel a vendégek!
41'
GÓÓÓL 2-1! Ezt már nem úszták meg a fehér mezesek: a jobb oldali szöglet után Csekő Norbert 6 méterről fejelt a balástyai kapuba, visszajött a mérkőzésbe a Baks!
40'
Rendkívül sportszerű a meccs, egy oldalvonali szabadrúgás megítélése váltott ki éles vitát, heves indulatokat. A spori a Baks javára döntött. A szituációból óriási helyzet kerekedett, Vári István a szétnyíló védők között bevezette a lasztit, lövését lábbal mentette szögletre Hegedűs Viktor, a hazaiak portása.
39'
Változatos és jó iramú a mérkőzés. A vendégek támadásait a kapitány, Bánfi Péter szervezi. A hazaiak gyorsan játsszák át a középpályát, majd bátran lőnek. Ezúttal 26 méterről Gonda László tüzelt, a kapu közepébe tartó kísérletet Koós kapus fogta.
36'
Állt a játék egy kisebb sérülést követően, majd nagy elánnal vetették magukat harcba a csapatok. Hat balástyai védő rohamozott négy baksi védő ellen, de a tizenhatos környékén végül lelassult, majd elakadt az akció.
32'
Tűzijáték alakult ki a balástyaiak részéről, több kísérlet a védőkről vágódott le, majd Szűcs József bombázott a kapu fölé.
29'
Kétgólos vezetése tudatában kicsit visszavett a tempóból a Balástya, a baksiak próbálkoznak a szépítéssel. Vári István küzdött a bal szárnyon, beadását kivágták a hazai védők. Mindkét együttes rengeteget fut egyébként.
24'
Az első gólt jegyző Bacher Dávid a balösszekötő helyéről indulva ajtó-ablak helyzetbe verekedte magát, önzetlenül tálalt középre, ám egy visszafutó baksi védő a támadók elől szögletre tudott menteni.
20'
Bánfi Péter végzett el 25 méterről, jó helyről szabadrúgást, de nem jött össze a szépítés, a baksi kapitány ígéretes kísérlete elakadt a balástyai falban.
19'
GÓÓÓL 2-0! Érik a balástyai aranyérem! Egy jobb oldali szögletet közelről Veres Gábor fejelt a földre, onnan védhetetlenül pattant Koós hálójába.
16'
Iramot diktál a Balástya, át akar rohanni a középpályán, gyorsan járatja a bogyót. Egy sebes akció végén Szűcs József vette célba a jobb alsót, Koós Zsolt baksi kapus gyors vetődéssel csípte el a lasztit.
12'
Meghatározó előnyre is szert tehettek volna a balástyaiak. Tóth Tamás ment el a jobb oldalon, beadása ordító helyzetben találta Szél Istvánt, aki kicsit elhamarkodottan lőtt, 4-5 méterrel a kapu fölé.
8'
GÓÓÓL 1-0! Koós ugyan felszabadított, ám nem sokkal később mégis sikerült a hazaiaknak a baksi védők mögé játszani a labdát, Tóth Tamás jobbról lőtt a hosszú sarok felé, a kapufáról kipattant a laszti, és az érkező Bacher Dávid közvetlen közelről továbbította azt a hálóba. Vezet az éllovas, és e pillanatban bajnok!
8'
Egy hosszú indítást Szél István elől kapujából messze kifutva hárított Koós Zsolt, a baksiak hálóőre.
5'
Tizenegyest reklamáltak a balástyaiak. Szűcs Józsefet nyomták el a látogatók, Dobó Zoltán játékvezető sípja néma maradt.
4'
A Balástya gyorsítaná, a Baks lassítaná a játékot az első percekben. Főként a vendégek lábán járt eddig a laszti, sok passzal építkeznek. A fehérek gyors indításokkal kísérleteznek.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést, Szeged irányába támadhatnak az első félidőben. Közben elkezdett csöpögni az eső.
16.55: Tiszta fehérben a hazaiak, zöldben, szürke sportszárral a vendég baksiak a szuperderbi előtt. Balástya bajnokavatásra készül, a közeli Vadász vendéglőben vacsorára jön össze a csapat a meccs után. Rengeteg néző látogatott ki az összecsapásra, sok a fiatal és a hölgy is a szurkolók között. Ugyanakkor Bozó Csaba remekül összekapta ősz óta a Baksot Búza Zsolt polgármester segítségével, megmentve a helyi labdarúgást, így a látogatók nem feltartott kézzel érkeztek. Az időjárás épp a kezdetre változott, kellemes szellő váltotta fel a kánikulai hőséget. Kérdés, elkapja-e a vihar Balástyát... 16.45: Köszöntjük olvasóinkat Balástyáról, a megye III. Termál csoport csúcsrangadójáról, ahol győzelme esetén már ma bajnok lehet a hazai együttes! A Baks azonban mindenképpen meg akarja ezt akadályozni. A mérkőzés és az élő közvetítés Dobó Zoltán sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A 23. fordulót megelőzően a Balástya 49 ponttal vezeti a megye III. Termál csoport tabelláját a 43 pontos Baks előtt. Az éllovasnak két, üldözőjének négy mérkőzése van még a tarsolyban. Ugyanakkor a Balástya bajnoki címet ünnepelhet, amennyiben megnyeri a rangadót, mert nemcsak 9 pontra növelheti előnyét, de ez esetben néggyel több győzelme is lesz, mint a Baksnak, mely így matematikai esélyét is elveszítené az aranyéremre. Így aztán a vendégek is nyerni akarnak, a tét pedig óriási! Érdemes megemlíteni, Cserenkó Szabolcs, illetve Vámos Péter tanítványai nagyszerű formában vannak: a listavezető nemcsak tavasszal százszázalékos még, de őszi utolsó találkozóját is ideszámítva tíz összecsapást húzott be zsinórban. A Balástya utoljára tavaly október 26-án kapott ki, mégpedig éppen Bakson, 6-2-re (gól: Szalai Vilmos 2, Kapornai Krisztián, Bánfi Péter, Szőke Csaba, Bitó István /öngól/, illetve Szél István, Bacher Dávid). A vendégek ezzel szemben sokat bizonytalankodtak tavasszal, négy diadal mellett két soványka döntetlen és egy vereség rontja mérlegüket, nem véletlen, hogy át kellett adniuk az első helyet. Ha megnyerik a csúcsderbit, akkor viszont a végére visszaszerezhetik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.