Sport

Eddig 13 kvótája van Magyarországnak Szocsiban

Eddig 13 kvótája van Magyarországnak Szocsiban

2014. január 2., csütörtök
Eddig 13 kvótája van Magyarországnak Szocsiban
szocsi_2014

Tizenhárom magyar sportoló helye biztos a februári, szocsi téli olimpiára utazó ötkarikás csapatban.

A legnépesebb különítményt a rövidpályás gyorskorcsolyázók adják, ugyanis a váltó sikeres kvalifikációjának köszönhetően öt magyar női versenyző szerepelhet ebben a sportágban az orosz városban, míg a férfiak egyéniben jutottak három indulási joghoz. A távonkénti elosztás alapján a férfiaknál ketten állhatnak rajthoz 500 méteren, míg 1000-n és 1500-on hárman. Az 5000 méteres váltó pedig a harmadik tartalék. A nők egyéniben 500-on és 1000-n egy, 1500-on két indulási jogot szereztek. Hogy kik képviselhetik Magyarországot az olimpián, az az elkövetkező hónap teljesítményei alapján dől majd el. A szakvezetés egy kisebb európai verseny és a januári Eb alapján hirdeti ki az utazó keretet. Pillanatnyilag hat-hat férfi és női rövidpályás gyorskorcsolyázó alkotja az olimpiai keretet.

Kaszó Klára

, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy sífutásban egy-egy férfi és női kvóta már megvan, míg alpesi síben két nő és egy férfi részvétele biztos Szocsiban. A sportvezető hozzátette, a kvalifikációs sorozat még nem zárult le, s további indulási jogok kiharcolására van esélye a magyar sízőknek. A nagypályás gyorskorcsolyázóknál olimpiai szintidőt futott

Nagy Konrád

1500 és

Tóth-Lykovcán Ágota

500 méteren, de ez még nem jelenti azt, hogy biztosan ott lesznek a szocsi játékokon. Az egyes távokon a január 13-án záruló ranglisták alapján jelölik ki az indulókat. Szocsiban 100 férfi és 80 női gyorskorcsolyázó lehet ott. A rövidebb távokon, 500, 1000 és 1500 méteren 36 nő és 40 férfi állhat rajthoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.