Sport

Félmaratont szervezne Szegeden a Pulzus

Félmaratont szervezne Szegeden a Pulzus

2013. december 2., hétfő
Félmaratont szervezne Szegeden a Pulzus
pulzus_szeged_futoklub

Bár csak nem régen nőtte ki magát egy facebookon indult szerveződésből a hobbifutókat egyesítő Pulzus Szeged Futóklub SE, de máris gőzerővel munkálkodik a Tisza parti város futóéletének felrázását megcélzó szervezői gárda. A SZEGEDma.hu rövid interjút készített Tóth Szabolcs klubelnökkel az egyesület jelenlegi helyzetéről és jövőbeni terveiről.

Mint a vezető elmondta, a közösségi futás a világban nagy népszerűségnek örvend, így Európában is egyre nagyobb teret hódít magának. Célja, hogy a futást csoportos tevékenységgé emelve egyszerre hozza össze az embereket és terelje őket az egészségesebb életmód felé. A rendszer Budapesten és több honi nagyvárosban már bevált dolognak számít, Szeged sportélete azonban mindezidáig hiányosnak mutatkozott e tekintetben. Ezt az űrt igyekszik betölteni az egyesület tevékenysége. "Nem vagyunk profik. Amatőrök vagyunk profi hozzáállással" – hangoztatta

Tóth Szabolcs

, egyszersmind választ adva arra a kérdésre, elsősorban kik alkotják a célcsoportjukat. Mint elmondta, a Budapesti Sportiroda futónagyköveti címét elnyerve, 2012-ben a legnépszerűbb közösségi portálon hoztak létre egy csoportot, ahol a közös futásokat mind a mai napig lelkesen szervezik. Idő közben azonban kinőtte magát annyira a dolog, hogy érdemes legyen hivatalos keretekbe foglalni, azaz bejegyzett egyesületet építeni köré. Hozzátette, Szeged korábban otthont adott több rangos futóversenynek is, például 24 órás megmérettetéseknek, vagy a Nemzetközi Barátság Maratonnak. Bár ezeket feléleszteni nem tudják, nagy álmuk, hogy a környékbeli városokat, Makót és Baját követve évről-évre megszervezzenek egy félmaratont az amatőr futók számára.

pick_futas09_gs

Tóth Szabolcs kifejtette, következőleg december 6-án rendeznek egy 6 kilométeres Jótékonysági Mikulás futást, melynek nevezési díjait a gyermekklinika számára ajánlják fel. Hozzátette, a hét több napján is rendszeresen indulnak közös futások általában a Felső Tisza-parton, a Ligetben vagy a Holt-Maros partján. A futásokra mindenkit szívesen várnak, aki szeretne kicsit mozogni és mindezt nem egyedül, hanem baráti közösségben tenné. A szerveződésről pontosabb részletek találhatók a klub

facebook oldalán

, vagy a BSI futónagyköveti program

szegedi csoportjában

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.