Sport

Vízilabda: a görögöktől is kikapott, csak 3. a magyar csapat

Vízilabda: a görögöktől is kikapott, csak 3. a magyar csapat

2013. július 14., vasárnap
Vízilabda: a görögöktől is kikapott, csak 3. a magyar csapat
Hárai Balázs

A magyar férfi vízilabda-válogatott egygólos vereséget szenvedett Görögország legjobbjaitól a Margitszigeten négy csapat részvételével megrendezett Vodafone Kupa vasárnapi zárónapján, s így a harmadik helyen végzett a tornán.

A kezdeti bizonytalanság után a második negyedben átvette az irányítást a hazai gárda, s egészen a hajráig őrizte is egy-kétgólos előnyét. A görögök ugyanakkor a zárónegyedben kihasználták a magyarok gyengélkedését, előbb kétszer is egyenlítettek, majd bő egy perccel a vége előtt a vezetést is átvették, s a házigazdák már nem tudtak válaszolni. "Fordulatos mérkőzés volt. Ha a jó oldalát nézem, szerettem volna szoros meccseket játszani, erre most lehetőségünk volt. Kis dolgokon múlt a vereség, a hajrá számunkra nem sikerült. Az emberelőnyös helyzetek kihasználásán még mindenképpen javítanunk kell" - nyilatkozott a találkozóról Benedek Tibor szövetségi kapitány. A szakember hozzátette: további egy hét felkészülés következik itthon, majd szombaton indul a válogatott a barcelonai világbajnokságra.

Vodafone Kupa felkészülési férfi vízilabdatorna:

Magyarország - Görögország 9-10 (0-2, 4-0, 4-4, 1-4)

Magyar góldobók:

Vámos 3, Hosnyánszky, Hárai 2-2, Bátori, Madaras 1-1

A másik vasárnapi mérkőzésen:

Montenegró - Németország 10-3

pénteken játszották:

Magyarország - Németország 9-3 Montenegró - Görögország 11-4

szombaton játszották:

Montenegró - Magyarország 8-5 Görögország - Németország 13-9

A torna végeredménye:

1. Montenegró 9 pont 2. Görögország 6 3. Magyarország 3 4. Németország 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.