Sport

Görkorcsolya: ezüstérmes szegediek a gyorsasági junior Eb-n + FOTÓK

Görkorcsolya: ezüstérmes szegediek a gyorsasági junior Eb-n + FOTÓK

2013. július 19., péntek
Görkorcsolya: ezüstérmes szegediek a gyorsasági junior Eb-n + FOTÓK
gorkorcsolya_junior_eb_01

Tizenegy sportoló képviselte Magyarországot a görkorcsolyázók fiatalabb korosztályának Európa-bajnokságán Geisingenben, ahol 16 ország, mintegy 180 sportolója állt rajthoz.

Idén csak pályaversenyeket rendeztek, mindezt kifogástalan körülmények között - ellenben igen gyenge bírói teljesítmények mellett, amint azt a szegedi Tornádó Team beszámolója megjegyzi. "

Szatmári Nikoletta, Kun Balázs

és

Remete Solt

Tatabányán,

Kopilovic Eleonóra, Gardi Dominika, Deák Dóra, Sántha Blanka

és

Hunyadi Panni

Szegeden,

Besenyei Boglárka

és

Rási László

Kazincbarcikán, míg

Bejczi Botond

Szombathelyen készültek az év folyamán a válogatottba való bekerülésért. Gardi Dominika egész évben kiemelkedően szerepelt az Európa-kupa sorozat versenyein, így most is számítottunk a szép helyezésre" - közölte

Garzó Erika

, a tornádósok edzője. A szegedi görkorcsolyázó nagyszerű időket futva nem is maradt el a várakozástól: 300 méteren 13. idővel éppen csak, hogy lemaradt a döntőről, 3000 méter ponton a nagyszerű 6. helyen ért célba, 500 méteren, először egyéni csúcsot korcsolyázva bejutott a negyed-, majd a középdöntőbe is, ahol három olasz ellenféllel állt a rajthoz. Itt nagyszerű rajttal a továbbjutást jelentő második helyen korcsolyázott a szegedi versenyző, amikor a hátsó két olasz elesett - erre az olasz bíró visszalőtte a futamot. "A második rajtnál, teljesen szabálytalanul, újrarendezték az olaszok rajthelyit, amit a starter ugyancsak teljesen szabálytalanul elengedett. Domka hatalmas országos felnőtt csúcsot futott, de csak a harmadik helyen ért célba" - árulta el a szahozzátéve, hogy a magyar csapat azonban megóvta a futamot a szabálytalan rajt miatt. Ekkor harmadszorra indították újra a futamot, ahol a magyar versenyző újra legyőzte két olasz ellenfelét is, ám az olasz bírók akadályoztatás miatt megcserélték a befutó sorrendjét és az olasz ellenfelet juttatták a döntőbe... Miután az egész Európa-bajnokságon nem volt videókontroll, a hosszan tartó óvások nem hoztak eredményt, így Gardi Dominika végül maradt az 5. helyen.

"Közvetlenül ezután következett az 5000 m elimináció döntője, ahol Domka teljesen kimerülten az 500 méter eseményeitől végül szintén az 5. helyen végzett" - tette hozzá Garzó Erika. A további magyar versenyzők közül Kopilovic Nóra hatalmasat bukott 300 méteren, de 500 méteren remek időt ment, ami azonban nem volt elég a továbbjutáshoz, így a 17. hely lett az övé. Deák Dóra két nap betegség után nem tudott bejutni a hosszabbik táv döntőjébe, Hunyadi Panni pedig, aki az ő helyettesítésére érkezett a váltóra, bemelegítésként nagyszerű időt futott 500 méteren. A váltók az Eb utolsó napján álltak rajthoz, ahol első lépésként a kadet lányok biztonságos váltásokkal magabiztosan jutottak a döntőbe. A finálé azonban már korántsem volt ilyen nyugodt. Hatalmas izgalmak a váltásokkor, szoros küzdelmek, váltakozó vezetés az élen, az első négy váltó végig fej-fej mellett haladt, köztük a magyarok is. A befutó óriási ováció közepette olyan szorosra sikeredett, hogy a magyar váltó ezredre azonos idővel ért célba a 2. helyen a franciákkal. A kadet fiúknál a két hosszabbik távon két magyar fiúnak is sikerült beverekednie magát a nagyon erős mezőnyben a döntőbe, azaz a legjobb 20 közé. Az 5000 méter eliminációban Bejczi Botond 17., Kun Balázs a 19. helyen végzett, Kun Balázs 3000 méter ponton a 20. helyen fejezte be a versenyt. Rási László 26. lett 300 méteren. A Remete Solt, Bejczi Botond, Kun Balázs összeállítású váltó az 5. helyen futott a célba. Junior B-s lányaink közül Besenyei Boglárka 18. a 300 méteren, Szatmári Nikoletta igen jó idővel 21. az 500 méteren. Sántha Blanka remekelt 3000 méter ponton, ahol a 10. helyen futott be, de nagyszerűen teljesített 1000 méteren is, ahol a legerősebb futamból minden várakozást fölülmúlva bekerült az esti döntőbe, ahol újabb remek idővel a kiváló 6. helyet szerezte meg. A magyar junior B-s lányok a váltóban a 6. helyen érkeztek célba. Összességében Magyarország egy ezüstéremmel a 8. helyen zárt az éremtáblázaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.