Sport

Vívás: eredményes szegedi szereplés a gyermek vívó ob-n

Vívás: eredményes szegedi szereplés a gyermek vívó ob-n

2013. május 9., csütörtök
Vívás: eredményes szegedi szereplés a gyermek vívó ob-n

Az elmúlt hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezték a gyermek tőrözők országos bajnokságát. Az SZTE Vívó Klubot 7 versenyző képviselte.

Szombaton az egyéni versenyszámokban senkinek sem sikerült döntőbe kerülnie, a táblán erős ellenfeleket kaptak a szegedi fiúk és lányok. A vasárnapi csapatversenyre kipihenték magukat a versenyzők, és kibővült a csapat azokkal akik a ballagás hétvégéje miatt szombaton nem tudtak részt venni. Férfi tőr csapat 9. helyen rangsorolták a szegedi klubot, elsőnek a hódmezővásárhelyi Csomorkány SE 2-es számú csapatával vívtak és nyertek sima asszóban. Második ellenfél a szinten Csomorkány SE 1-es csapata, akiket nagyszerű vívással, szoros asszóban, 43-41-re sikerült legyőzni. A döntőbe jutásért a Törekvéssel vívtak, de itt már látszódtak a fáradtság jelei és 45-20 lett az eredmény a budapesti klub javára. A

Maksa Gergő, Bába Csanád, Kiss Máté, Barta Marcell

összeállítású csapat legjobb vidékiként az értékes 4. helyet szerezte meg. Leány tőrben hatodikként rangsorolták a csapatot az előző napi eredmények alapján, és sajnos egyből az erős Törekvéssel vívtak és kaptak ki 45-23-ra, majd még egy asszót nyertek a Csomorkány ellen. Az

Andrócki Csenge, Kelemen Róza, Szelle Borbála

összeállítású csapat az 5. helyen végzett. Az Országos Bajnokság összességében eredményesen végződött, mindkét csapatversenyben pontszerző helyen végzett a szegedi klub, amely az idény végi országos eredményességi rangsorban fontos pontokat jelent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.