Sport

Kézilabda: tisztes helytállás Berlinben - tét nélkül

Kézilabda: tisztes helytállás Berlinben - tét nélkül

2013. február 24., vasárnap
Kézilabda: tisztes helytállás Berlinben - tét nélkül

A Pick Szeged negyedikként a csoportjából már bejutott a nyolcaddöntőbe, ahogy ellenfele, a biztos második Berlin is, így tét nélküli BL-meccsen nyert végig vezetve, magabiztosan a hazai alakulat.

A szombati játéknap után - amikor a Pick Szeged közvetlen riválisa, a svájci Kadetten Schaffhausen 38-30-as vereséget szenvedett a CO Zagreb vendégeként - már eldőlt, hogy a 14 pontjával már biztos második Füchse Berlin után a Tisza-parti egység számára sincs már tétje a Bajnokok Ligája D csoportjából való továbbjutás szempontjából a két csapat vasárnap esti mérkőzésének. A Berlin már az első perctől vezetett, s magabiztosan őrizte végig előnyét. A Pick a 10. perctől nem tudta megközelíteni ellenfelét 3 gólnál jobban és hiába szórta

Fero Sulc

a gólokat, a szegediek közül nem tudott más csatlakozni hozzá ilyen ütemben, így a végére ötgólos vereséget könyvelhetett el a

Skaliczki László

irányította alakulat. A játék, küzdelem és a helytállás miatt egy percig sem kell csüggedniük Tataiéknak, nem beszélve arról, hogy nemsokára készülhetnek az újabb BL-meccsükre. A Pick 4. helye a csoportban azt jelenti, hogy a szegedi alakulat a nyolcaddöntőben akár ősi hazai riválisával, a Veszprémmel is összekerülhet - a két gárda szerda este a hazai bajnokságban mérkőzik meg egymással legközelebb -, de a Hamburgot, vagy a lengyel Kielcét is Budayék útjába sodorhatja Fortuna.A BL nyolcaddöntőjének sorsolását kedden 12.30 órakor tartják Bécsben. A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoport 10., forduló:

Füchse Berlin - Pick Szeged 29-24 (15-10)

Berlin, Max Schmeling Halle, 5000 néző. Vezette:Erdogan, Özdeniz (törökök).

Berlin:

HEINEVETTER – SELLIN 6, Igropulo 3, Jaszka 2, Laen 3, Romero 2, NINCEVIC 5.

Csere:

Spoljaric, Löffler, Drux 4, Pevnov, BULT 4, Richwien, Siewert.

Vezetőedző:

Bob Hanning.

Pick Szeged:

Mikler – Prodanovic 2, Zubai 1, Czina, Larholm 3, Blazevic 2, Vadkerti.

Csere:

Tatai (kapus), SULC 7, ANCSIN 4, KEKEZOVITY 3, Balogh, Buday, Pribanic 1, Lasica 1.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Hétméteres:

6/5, ill. 1/-.

Kiállítás:

2 perc, ill. 2 perc.

Skaliczki László:"Kicsit bosszús vagyok, mert sok lehetőséget rontottunk el. Voltak olyan szakaszok a találkozón, amelyekkel elégedett voltam, ám rengeteg helyzetben hibáztunk, és amikor közelebb kerültünk, akkor sem tudtunk összpontosítani."

A D csoport végeredménye:

1. FC Barcelona 18 pont 2. Füchse Berlin 16 3. Dinamo Minszk 11 4. PICK SZEGED 6 5. Croatia Zagreb 5 6. Schaffhausen 4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.