Sport

Labdarúgás: a Vecsés is nagy erőket mozgósít az NB III-ban maradásért

Labdarúgás: a Vecsés is nagy erőket mozgósít az NB III-ban maradásért

2013. január 6., vasárnap
Labdarúgás: a Vecsés is nagy erőket mozgósít az NB III-ban maradásért

Néhány NB III-as csapat már a következő héten, a többség azonban csak január 14-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre. A hivatalos átigazolási időszak – amely 2013. január 21-én kezdődik és február 21-én éjfélig tart - még el sem kezdődött, de máris csordogálnak a hírek a csapatok háza tájáról. A legfrissebb hír Vecsésről érkezett, amelyből az derül ki, hogy a Pest megyei gárda közel sem adta fel a bent maradási reményeit.

Vecsésen a Budapesti Honvéd és az Újpest egykori labdarúgója,

Kántor Attila

lett a decemberben felmentett

Nahóczky Attila

utóda az elmúlt idényben az NB II-ből kiesett és ősszel az NB III Alföld csoportban is jóval a várakozáson alul szerepelt, a tavaszi rajtot 14 ponttal csak a 11-dik helyen váró Vecsési FC csapatának új vezetőedzője. Kántor nem először dolgozik Vecsésen, hiszen korábban a jelenleg a magyar válogatott stábjában dolgozó

Csábi József

, később pedig az őszi hajrától a Kecskeméti TE NB I-es gárdáját irányító

Horváth Ferenc

pályaedzője volt Vecsésen. Az új edző meglepő őszinteséggel és nagyon nagy önbizalommal felvértezve nyilatkozott a klub honlapjának adott "székfoglalójában", amikor többek között kijelentette: "Megnéztem mielőtt elvállaltam volna, hogy mit is kellene teljesíteni. Igazából 11 győztes mérkőzés kellene a 13 mérkőzésből. Senki ne várja tőlem azt, hogy 13 mérkőzésből 13-at megnyerjünk, de egyértelmű cél, hogy Vecsésnek továbbra is NB III-as csapata legyen.

Földvári Tibor

elnök úrral abban egyeztünk meg, hogy próbáljuk a csapatot az első nyolcba, vagyis a 4. és 8. hely közé vezetni. Ezt megígérhetem. Amennyiben nem teljesítem ezt, abban a pillanatban a futball cipőt el fogom dobni, el fogom égetni a felszerelésemet és soha többé nem fogok edzői állást vállalni, elmegyek közmunkásnak." Az új edző – akinek nem ártana szólni, hogy olvassa már el a bajnokság versenykiírását is a bent maradást illetően – szólt a várható erősítésekről is: "Az új igazolásokat saját szponzoraimon keresztül intézem. Ez azt jelenti, hogy öt olyan labdarúgó érkezik Vecsésre, akiknek NB I-es mérkőzéseik is vannak és 30 év alattiak. Január 14-én lesz végleges a keret, ekkor meg fogom nevezni az NB I-es múlttal rendelkező játékosokat is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.