Sport

Labdarúgás: kikapott a bihariaktól a Szeged 2011 + FOTÓK

Labdarúgás: kikapott a bihariaktól a Szeged 2011 + FOTÓK

2012. július 28., szombat
Labdarúgás: kikapott a bihariaktól a Szeged 2011 + FOTÓK

Újabb felkészülési meccset vívott a Szeged 2011 gárdája a Grosics-akadémia edzőközpontjában, ezúttal a román másodosztályú nagyváradi FC Bihor volt az ellenfél.

Tóth Bálint

vezetőedző három nappal a gyulaiak elleni edzőmeccset követően ezúttal öt próbajátékost tesztelt a kezdőcsapatban,

Balla Ádám

, a román

Balan Ionut

, a ZTE-től érkezett egyiptomi

Sarif Szameh al-Szadek

, a horvát

Damir Vidovic

és a szerb

Filip Tumbas

személyében. Nem sokat teketóriáztak a csapatok a kezdő sípszót követően, hamar lendületes, hullámzó játék alakult ki, mindkét oldalon akadtak nem túl veszélyes lehetőségek, a hazaiaknál Balan és Tumbas révén alakult ki szép akció, ám középen érkező ember híján elmaradt a gól, míg a vendégeknél távoli lövéseket kellett

Trepák Attilának

hárítania. Az első negyedóra végére enyhe bihari fölény alakult ki, melyet aztán egyre inkább magabiztosan meg is tudtak tartani. A 28. percben aztán a meccs addigi legnagyobb helyzetét Balla Ádám hagyta ki, miután a védők által röviden kivágott labdát gyönyörű mozdulattal, kapásból suhintotta a felsőlécre, a visszapattanó labda

Pogacsics Krisztián

kapus kezéről ment szögletre. Pár perccel később hasonló szituációból

Kéri Tamás

suhintott mellé. Az ellentámadásból aztán vezetést szereztek a vendégek, miután a Szeged egyiptomi légiósa, al-Szadek buktatta

Adrian Hadart

a tizenhatoson belül, mire

Iványi Zoltán

játékvezető azonnal büntetőt ítélt, amit

Markus

erősen magasan középre bombázott az elvetődő Trepák felett (0-1). A félidő hajrájára egyértelmű vendég fölény alakult ki, a nagyváradiak elsősorban fegyelmezettebb támadójátékukkal hívták fel magukra a figyelmet, jóllehet újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Fordulás után friss erőket vetett be mindkét gárda mestere, kiegyenlített játék alakult ki a második játékrész elején. A csereként beállt Kiss Róbert veszélyeztette a vendég kaput tíz perc elteltével, majd a kihozott labdára Geiger Norbert csapott le, s amint betört a tizenhatoson belülre buktatták, újabb tizenegyes! A labda mögé Tóth Imre állt, s magabiztosan értékesítette a jobb alsóba helyezett büntetőt, hiába vetődött jó irányba a vendég kapus (1-1). Nem hagyott alább a Bihor vihara, Selagea jobb oldalról beívelt szabadrúgása egyenesen Salea fejére érkezett, a pattintott fejest azonban Trepák magabiztosan fogta. Geiger beállása határozottan javított a a Szeged támadójátékát, rövidesen az általa vezetett akció jelentett újabb hazai helyzetet, ám középen a társak eltotojázták a lehetőséget. A 74. percben büntetett a Bihor: Ovidiu Popa kapott remek kiugratását, s 25 méterről a kinn álló Trepák felett okosan a jobb ficakba emelt (1-2). Az újabb gól lendületet adott a vendégek játékának, több gólveszélyes támadásukat kellett Trepáknak hárítania az elkövetkező percekben. A 84. percben Rézműves Rajmund óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki, miután Kiss Róberttel kényszerítőzött középen felfutva, majd a visszakapott labdával a rövid sarok mellé gurított, igaz, a szöget jól zárta Szappanos kapus. Előnye birtokában inkább a fegyelmezett védekezésre és a kontrákra összpontosított a partiumi alakulat, s az utolsó percben egy ilyen ellentámadás végén Salea kapott forintos labdát, elfektette Trepákot, majd higgadtan a kapu közepébe gurított 12 méterről (1-3), ezzel kialakítva a végeredményt.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Szeged 2011 - FC Bihor 1-3 (0-1) Gyula, Grosics-akadémia, centerpálya, 100 néző. Vezette: Iványi Z. (Csorba, Czirok) Szeged: Trepák - Balan, Kiss Cs., Toca, al-Szadek, Kéri, Kiss D., Varga L., Vidovic, F. Tumbas, Balla. Játszottak még: Laczkó, Ulviczki, Kiss R., Borbély, Rézműves, Geiger, Tóth I. Vezetőedző: Tóth Bálint. Bihor: Pogacsics - Zanardini, Oltean, Petrache, Lupu, Sorian, Florean, Coroian, M. Popa, Markus, Hadar. Játszottak még: Szappanos (kapus), O. Popa, Selagea, Matei, Kourodjev, Bactar, Sinik, Ionescu, Bic, Pop, Salea. Vezetőedző: Gheorghe Ghit. Gól: Tóth I. (56' - tizenegyesből), ill. Markus (36' - tizenegyesből), O. Popa (74'). Salea (90') Sárga lap: Kiss Cs. (7'), Kéri (39'), ill. Ionescu (63'). Tóth Bálint: "Az eredmény nem pozitív, ismét láttam egy sereg próbajátékost, vajmi kevés haszonnal, sok a sérültünk, kevesen vagyunk, jelen pillanatban nincs csapatunk... De reméljük, hogy a következő héttől ez máshogy fog alakulni, hiszen rohamosan fogy az idő a bajnoki rajtig. Ez a találkozó nagyon jó erőfelmérő volt, mert egy a felkészülésben előrébb tartó nagyon jó csapattal játszhattunk, s ez a találkozó rávilágított a hibáinkra, amit a következő időszakban meg kell próbálnunk kijavítani."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.