Sport

Atlétika: négy szegedi a diákolimpikonok kontinensviadalán + FOTÓK

Atlétika: négy szegedi a diákolimpikonok kontinensviadalán + FOTÓK

2012. június 15., péntek
Atlétika: négy szegedi a diákolimpikonok kontinensviadalán + FOTÓK

Szegedről négy fiatal tehetség vehet részt a magyar küldöttség tagjaként a szeptemberi varsói diákolimpikonok Európa-bajnokságán.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a lengyel Gyermek és Ifjúsági Sportért alapítvány 2012-ben is megrendezi a Diákolimpikonok Európa–bajnokságát szeptember 7-9. között Varsóban. Minden évben a II–III. diákolimpiai korcsoport tagjai kapnak bizonyítási lehetőséget ezen a versenyen, amelynek komoly előzményei vannak minden nemzetnél. Az olimpia évében az 1999-2000-2001-ben született gyerekek vehetnek részt ezen a versenyen. Az elmúlt két hétben mindkét korcsoportnak lezajlottak az országos megmérettetések, így

Bencsik Pál

szövetségi kapitány össze is állította a csapatot, hogy mindenki megfelelően fel tudjon készülni a nyári szünetben erre a viadalra. "Csütörtök reggel telefonon kaptam az értesítést, hogy Szegedről

Gémes Máté

(2001) 300 méteren,

Répássy Hanna

(2001) 600 méteren,

Vas Evelin

(1999) 300 méteren és

Kovács Gergely

(1999) 300 vagy 1000 méteren fog rajthoz állni a diák Eb-n" - számolt be az örömhírről portálunknak

Menyhárt Zoltán

atlétaedző, aki hozzátette, Vas Evelin esetében ez azt jelenti, hogy harmadik alkalommal is rajthoz állhat egyik kedvenc távján és eddigi két ezüstérme mellé, most szerezhet egy aranyérmet is. "A házigazdák ebben a tanévben is többszázezer diákot mértek fel, hogy a 36 fős keretük a legeredményesebb formában tudjon majd felállni az iskola kezdeténél. A kiszemelt szegedi diákokra komoly felkészülés és talán két felmérő is vár a tanévzáró után" - zárta beszámolóját a Titán TC trénere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.