Sport

Női futsal: négygólos vereség a fővárosban

Női futsal: négygólos vereség a fővárosban

2012. május 8., kedd
Női futsal: négygólos vereség a fővárosban

Szombaton az ELTE otthonában lépett pályára a Szegedi AK Boszorkányok NB I-es női futsalcsapata. A szűkös keret a vereség ellenére is becsülettel helytállt az egyetemisták ellen.

A ballagások miatt foghíjas kerettel - egy kapus, öt mezőnyjátékos - volt kénytelen utazni a SZAK-Boszorkányok NB I-es futsalcsapata az ELTE otthonába az alsóházi rájátszás szombati mérkőzésén. A szűkös keret miatt masszív védekezés mellett kontrákra rendezkedett be a vendégcsapat, ám ezzel magára is húzta az egyetemistákat, akik a félidő derekán egy labdaszerzést követően tudták feltörni a szegedi védelmet,

Kiss Klaudia

góljával (1-0). Fordulás után egy kapushibát kihasználva növelték előnyüket a hazaiak,

Vida Orsolya

volt eredményes (2-0). Ezt követően feljebb tolta védekezését a SZAK, sorra alakították ki helyzeteiket a Tisza-parti lányok, ám egyszer sem sikerült betalálniuk, az egyenlítés és a vezetés átvétele a lábakban maradt. Ahogyan az lenni szokott, a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát: a hajrában

Horváth Melinda

túl határozott fellépését hatméteres büntetővel jutalmazták a játékvezetők, melyet

Molnár Zsófia

értékesített (3-0). Egy perccel később pedig ismét Kiss talált be egy kontrából, kialakítva a 4-0-s végeredményt. A szegediek kedd este 19 órától a rájátszás 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésen javíthatnak a Kiskunfélegyházi Mókusok ellen idegenben.

Női futsal NB I alsóházi rájátszás (5-8. helyért) 5. forduló:

ELTE SE - Szegedi AK-Boszorkányok 4-0 (1-0)

Budapest, BEAC Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Rózsa, Batkó, Antal.

ELTE:

Szabó A. - Pfundtner, Juhász, Molnár Zs., Vida.

Csere:

Szöllősi, Galgócz, Baksai, Kiss K., Szlávi.

SZAK:

Horváth M. - Szalai, Zimányi Kovács, Baksa, Boros.

Csere:

Harcel.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Kiss K. (10', 39'), Vida (21'), Molnár Zs. (38' - hatméteresből). Cserenkó Szabolcs: "Masszív zónavédekezésünkkel alaposan magunkra húztuk az ellenfelet az első félidőben. A második játékrészben rengeteg helyzetünk volt, de nem sikerült egyenlítenünk, rúgott gól nélkül pedig nem lehet eredményt elérni. Így is dicséret illeti a lányokat, hogy ennyire foghíjas kerettel is tisztességgel helytálltak. Árnyalatnyival jobb csapat az ELTE nálunk, de a hazai meccsen mindenképp szeretnénk legyőzni őket"

További eredmény:

MVFC-Berettyóújfalu - Kiskunfélegyházi Fornetti-Altro Mókusok 7-1 (2-1)

Női futsal NB I alsóházi rájátszásának jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

5.

MVFC Berettyóújfalu Női I.

5

5

-

-

33

6

27

15

6.

ELTE SE

4

2

-

2

11

13

-2

6

7.

Szegedi AK Boszorkányok

3

-

1

2

5

13

-8

1

8.

Kiskunfélegyházi Fornetti-Altro Mókusok

4

-

1

3

8

25

-17

1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.