Sport

Vízilabda: kemény csatával hangolt a Beton + FOTÓK

Vízilabda: kemény csatával hangolt a Beton + FOTÓK

2012. február 23., csütörtök
Vízilabda: kemény csatával hangolt a Beton + FOTÓK

Paprikás végjátékban, nagy csatában, remek kapusteljesítménnyel diadalmaskodott az A-Híd Szeged Beton együttese a Debrecennel szemben a pótolt bajnoki találkozón.

11
-
7
A-Híd Szeged Beton VE
-
Debrecen
Férfi vízilabda OB I 12. forduló

Remek csatával hangolt a vasárnapi, Partizan Beograd elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre a Szeged Beton együttese. A hazaiak gyorsan kétgólos előnyre tettek szert az új-zélandi

Joseph Kayes

révén, melyet a negyed végéig a fórjai révén ki tudott egyenlíteni a Debrecen. A folytatásban aztán beindult a Beton-henger,

Kiss Csaba

ötméteresből,

Aljosa Kunac

jó helyzetfelismerés után,

Aaron Younger

pedig jól kijátszott akció révén vette be az egyébként nem egy bravúrt bemutató hajdúsági hálóőr,

Mitrovics

kapuját, így 5-2-es szegedi előnnyel fordultak a csapatok. Hozzá tartozik az első félidő eseményeihez, hogy

Vincze Balázs

vezetőedző bizalmát a 18 éves, ezúttal kezdőként vízbe szálló cserekapus,

Molnár Dávid

maximálisan meghálálva kiválóan védett. Szünet után türelmes játékkal 7-3-ra is elment már a hazai csapat, amikor a negyed utolsó percében két találatra ismét felkapaszkodott a remek ellenfél. A végjátékban aztán meglazult a fegyelem a vendégeknél, számos reklamálás után a kispadról

Gyöngyösi Zsoltot

piros lappal, a medencéből

Varga Tamást

cserével végleg szórták ki a játékvezetők. Molnár Dávid továbbra is remekelt a kapuban, míg a Beton támadásban fegyelmezetten lépett fel s őrizte, majd növelte is előnyét, így 11-7-es hazai diadallal zárva a pótolt bajnoki mérkőzést. Győzelmükkel Molnár Tamásék visszavették vezető pozíciójukat a tabellán, s önbizalommal telve várhatják a vasárnap, 16 órakor kezdődő Partizan Beograd elleni, hazai létfontosságú BL-ütközetet.

Férfi vízilabda OB I 12. forduló (pótolt mérkőzés):

A-Híd Szeged Beton VE - Debrecen 11-7 (2-2, 3-0, 2-3, 4-2)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Németh, Marosvári.

Szeged Beton:

MOLNÁR D. - Hegedüs G., Kunac 1, KAYES 3, Turzai 1, Somogyi, JUHÁSZ ZS. 1.

Csere:

Török, Bálint G., Kiss Cs. 1, Varga P. 1, YOUNGER 2, Molnár T. 1.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

Debrecen:

MITROVICS - Létay 1, Kistamás 1, Bugajcsuk, HEGEDŰS I. 2, Varga T. 1, Simon.

Csere:

HALEK 2, Apanaszenkó, Zoufal, Tóth Z.

Vezetőedző:

Gyöngyösi András.

Gól - emberelőnyből:

7/4, ill. 9/6.

Ötméteresből:

1/1, ill. -.

Kipontozódott:

Simon (23'), Varga T. (28' - cserével végleg).

Sárga lap:

Vincze Balázs (29').

Piros lap:

Gyöngyösi Zsolt (28'). Vincze Balázs:

"Örülök, hogy lényegesen jobban játszottunk, mint az elmúlt héten, s annak is, hogy Molnár Dávid kiválóan védett egy ilyen fontos mérkőzésen."

Online közvetítésünk:

VÉGE! 11-7 (2-2, 3-0, 2-3, 4-2)
32' Tóth Zoltánt állítják ki, Török elejti a labdát, meg is szerzik. Apanaszenkó ejtené át az ifjú szegedi hálóőrt, de nem jön be, ez a vége, szól a Szép volt, fiúk! - joggal.
31' Juhász szerez labdát Hegedűs Istvántól. Aztán a kapu előtt két ember nyomja le, de átejti Mitrovicsot! 11-7! Halek ismét tüzel, Molnár Dávid hárít! Turzait blokkolják, marad nálunk.
30' Halek kapja keresztben a labdát, kapásból lő, Molnár nem ér vissza a másik oldalról, 10-7.
29' Haleket visszaúszáskor szórják ki. A fór Turzaié, centerből ott a 10. gól! Kivédekezzük, időt kérnek a vendégek Juhász kiállításakor, Vincze mester sárgát kap.
28' Hegedűs Gábor bombáját blokkolja a blokk. Hege szerez labdát, megúszna, kiállítják Létayt, Kayes be is veri a fórt! 9-6! Reklamálás a vendég padnál, piros lap! Varga Tamás is reklamál, cserével végleg kiállítva?
27' Younger lő át, meg is van a 8. gólunk! Kiss Csabát szórják ki, pedig inkább Hege volt szabálytalan. Szépen járatják, Létay ki is használja a fórt, 8-6.
26' Halek lő, Molnár véd, korner. Kunac ellen kontra. Haleket szórják ki, Varga Tamás őrjöng, időt kér Vincze Balázs. Most jön a meccset eldöntő kulcsjáték?
25' Tóth Zoltán Juhász elől most elhozza, aztán kontra. Hege a kapásszélről játssza be, Kayes felpörgeti, elszedik tőle.
III. negyed: 7-5 (2-2, 3-0, 2-3)
24' Hegedűs István a kapu torkából húzza be, 7-4. Kunacon nincs most sapka, Varga emel, kapufa. Bálintot szórják ki, Gyöngyösi András időt kér. Varga Tamás az utolsó pillanatban beveri a fórt, de kár! 7-5.
23' Varga Péter játssza be Kunacnak, kimarad, sarokdobás. Török a rosszkézoldali átlövő most, a centernek bejátssza, kiállítás. Simon 3. hibája. Varga Pepe centerből használja ki, 7-3!
22' Molnár Papesz lő át, egyenesen a bal alsóba, Mitrovics sem foghat mindent. 6-3! Kistamás labdája Simonnak nagyon hosszú, el is megy az idejük.
21' Kayes lő Kiss Csaba passza után, kár, mert Juhász tisztán úszott be a kapu elé. Halek a kapunk előtt, közelről, megadják, 5-3. Mitrovics is jól véd. Újraindul az idő. Török messziről, Mitrovics ismétel.
20' Létay takarásból, Molnár fog mint a zöld festék! Hege forgolódik, hárman szerelik. Hegedűs István ellen kontra.
19' Juhász ejt szemfülesen, Mitrovicsot nem csapja be.
18' Létay kissé tanácstalanul, mellé. Turzai lő fölé. Halek ejt el egy keresztpasszt, értékes másodperceket veszít a Debrecen.
17' Juhász birkózik a Mikasáért, megvan! Kayes kapná centerben, Simon öli, ki is mehet a ketrecbe. Kiss Csabát védi Mitrovics.
Nagyszünet: 5-2 (2-2, 3-0)
16' Kistamás bombáz kapura, Molnár Dávid megint, megérett a nagybetűre! Varga Pepe elől Mitrovics. Létay nagy keresztlabdája Tóth Zoltánnak. Varga Pepét kiküldik, Molnár Tamás eldobja a labdát, őt is, kettős fór. Blokkolják a lövést, brávó!
15' Younger tisztán, megvárja amíg elsüllyed a komplett védelem és Mitrovics, bal felső sarok! 5-2! Bálintot zavarják ki, fórban a vendégek.
14' Younger kapja Töröktől centerben a nagy labdát, a nagy tömörülésben Mitrovics véd. Younger vadász le egy passzt. Kunacra nem figyelnek a rosszkézszélen beúszik a kapuig, kilövi a hosszú oldalt! 4-2!
13' Kayes elleni kontra. Létay húzza el, úgy lő rá takarásból, Molnár ezt is fogja!
12' Somogyit gyűri Bugajcsuk, ötös jön. Kiss Csaba úszik oda. Szorosan, de benn van a bal alsóban! 3-2! Kistamás hátulról, Molnár Dávid védi a löketet.
11' Bugajcsuk bombáz, kapufa. Hegedűs István ismétel, gyenge.
10' Kunac ismét a rosszkézoldalról, oldalháló. Kayes sapka nélkül, Somogyi szerez labdát. Turzait szerelik
9' Török most a sprinter, el is hozza. Turzai kiejti, Kunac lő az idő szorításában, pattint, kapufáról pattan fel végül. Bugajcsuk Molnár Dávidba lő.
I. negyed: 2-2 (2-2)
8' Bugajcsuk labdája kacsázik a vízen, kapufa, de már kontra. Varga Tamás megy ki, Bálintnak csapott oda. Hege középen tisztán húzhat, bele Mitrovicsba. Younger a dudával rásuhint, Mitrovics fogja.
7' Papesz megy ki most. Kistamásra játsszák ki, bevarrja a balfelsőbe. 2-2. Kiss Csaba és Younger labdázik, utóbbi második kapufája.
6' Younger a ketyegő órával távolról bombáz, kapufa! Kistamás lövését blokkolja Somogyi, marad a vendégeknél a labda.
5' Younger lő fölé. Kistamás lő kapura, Molnár Dávid hárít. Molnár Tamásnak továbbít középre Somogyi, elsodorják Papesz elől. Varga Tamás elől szerel Hege!
4' Kunacot szórják ki, a Debrecen is kiaknázza a fórt Hegedűs István révén, 2-1.
3' Molnár Dávid védett. Újra támadunk. Kayes tisztán kapja a labdát Kunactól, ez is benn! 2-0!
2' Simont szórják ki Kayesről. Zoufal megy ki, Juhásznak majdnem hosszú a keresztlabda, de bejátssza Kayesnek, ő meg beveri, úgy új-zélandiasan! 1-0!
1' Juhász Zsolt a sprinter, el is hozza a labdát. Somogyi kapufát lő. Aztán kontra a hajdúságiak ellen.
17.55 A vendégeknél Misics sérült, Vindisch pedig eltiltás miatt nem játszhat - két kulcsemberét nélkülözni kényszerül tehát Gyöngyösi András, aki ugyancsak el van tiltva. Kezdődnek a bemutatások, hamarosan a meccs is... A mieinket nevenként óriási dudakoncert köszönti.
17.45 Javában zajlik a melegítés. Közben megtudjuk, hogy a vasárnapi BL-meccsre a Partizan ellen csak a hat éven aluli gyermekek részére lesz díjmentes a belépés, a korábban megszokottaktól eltérően. Óriási az érdeklődés a sorsdöntő összecsapás iránt, nagyon nagy hangulat várható vasárnap.
17.35 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportuszodából, ahol hamarosan kezdődik a Szeged Beton pótolt meccse a Debrecen ellen.

Korábban írtuk:

"A Debrecennel kezdtük a bajnoki szezont, nagyon nehéz meccsen nyertünk két góllal idegenben. Ugyanígy szezonkezdő meccsnek indult volna most tavasszal, nagy reményekkel vártuk, hiszen felvezető lehetett volna az Eger elleni Bajnokok Ligája-találkozóhoz, ám a havazás miatt elmaradt. Viszont az akkor elveszett lehetőséget a pótlás időpontjának meghatározásakor figyelembe vettem, hogy ez a bajnoki mérkőzés most a segítségünkre legyen ezen a hétvégi, Partizan Beograd elleni ütközetre való felkészülésben" - közölte portálunkkal Vincze Balázs vezetőedző. "Felkészülésnek szánjuk, ugyanakkor egyáltalán nem lebecsülendő a Debrecen helyzete, pozíciója és csapata. Ők pontosan olyan egység, mellyel igenis lehet készülni minden idők legeredményesebb klubja ellen" - méltatta a korábbi szegedi edző, Gyöngyösi András jelenlegi együttesét a tréner. Bár az elmúlt hétvégén az egri vereséggel megtört csapata veretlensége, azonban maga a csapat nem tört meg, jelentette ki Vincze Balázs. "Nyilván egy vereséget mindig nehéz feldolgozni. Senkinek nem esett jól, de az akkori szomorúságot és kellemetlen ízt az ember elfelejti és az előtte álló feladatokra kezd koncentrálni. Mi már a meccs után, Egerben elkezdtük ezt a folyamatot. Rengeteg hibával tarkított meccset vívtunk, amit nem engedhetünk meg magunknak. Ez erőt is adhat, hiszen a sok hiba kiküszöbölése jobb játékot eredményezhet" - közölte a szegedi csapat mestere. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.