Sport

Vízilabda: Baksa megy, Török ismét kimaradt a Kemény-keretből

Vízilabda: Baksa megy, Török ismét kimaradt a Kemény-keretből

2012. január 13., péntek
Vízilabda: Baksa megy, Török ismét kimaradt a Kemény-keretből

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken nyilvánosságra hozta a hétfőn kezdődő hollandiai Európa-bajnokságon részt vevő 13 játékos nevét.

A szakvezető az érintettekkel már csütörtökön közölte döntését, amely szerint

Gór-Nagy Miklós

és a Szeged Beton fiatal átlövője,

Török Béla

nem utazik Eindhovenbe a péntekig együtt gyakorló 15 pólós közül. "Meg kell, hogy mondjam, igazából még a mai edzésen is meg kellett győződjek arról, hogy a sérültek várhatóan hétfőre százszázalékos állapotban lesznek, már ami az egészségi állapotukat illeti, vagyis hogy várhatóan teljesen meggyógyulnak-e" - nyilatkozta a honlapnak a kapitány. "Igazából meg tudtam volna oldani ebből a 15-ből, ha valakivel komolyabb gond vagy bizonytalanság lett volna. Azért döntöttem e mellett a 13 játékos mellett, mert úgy éreztem, hogy a jó Eb-szereplés érdekében ez a leghelyesebb. Remélem, hogy akik megkapták a bizalmat, élni fognak vele, s azok, akik a felkészülési meccseken mutatott teljesítménynél többre képesek, rögtön javulni fognak. Akiket pedig nem nevezek, azok abból a munkából, amit most csináltunk, meg azokból a feladatokból, amiket adtam nekik, remélhetőleg profitálni fognak, s ha nyáron bekerülnek az olimpiai keretbe, nagyobb eséllyel szállnak harcba, ha látják, hogy mi az, amiben javulniuk kell. Tehát abban bízom, hogy még azoknak a játékosoknak a szempontjából is hasznos lesz a döntésem, akiket most nem nevezek."

A szegedi pólósok és vízilabda-szurkolók csalódására Török és a most Eb-résztvevő szegedi kapus,

Baksa László

tavaly kimaradtak a világbajnoki keretből. Ezúttal azonban Baksa részvétele is

sejthető volt már pár napja

, a Vasas kapusának,

Nagy Viktornak

közelmúltbeli vállsérülése miatt, valamint a Volvo-kupán nyújtott kiemelkedő teljesítménye nyomán. A nemzetközi tornán ugyancsak részt vett, ugyancsak szegedi

Turzai Gábor

már korábban kihullott Kemény Dénes rostáján. Az olimpiai bajnoki címvédő magyar válogatott még egy edzést tart itthon, majd szombaton, Amszterdam érintésével utazik el az Európa-bajnokság helyszínére, ahol hétfő este - 21.15 órától - vívja első csoportmeccsét a világbajnok olaszok ellen.

Az Eb-szereplő 13-ak:

Kapusok:

Baksa László, Szécsi Zoltán

Mezőnyjátékosok:

Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes.

A válogatott csoportmérkőzéseinek programja:

Január 16., hétfő, 21.15: Magyarország – Olaszország Január 17., kedd, 19 óra: Hollandia - Magyarország Január 19., csütörtök, 13 óra: Magyarország – Macedónia Január 21., szombat, 19 óra: Görögország - Magyarország Január 23., hétfő, 14.30: Törökország - Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.