Sport

Labdarúgás: megszakadt a Szeged 2011 hazai sikerszériája + FOTÓK

Labdarúgás: megszakadt a Szeged 2011 hazai sikerszériája + FOTÓK

2011. november 12., szombat
Labdarúgás: megszakadt a Szeged 2011 hazai sikerszériája + FOTÓK

Két figyelmetlenség megpecsételte a Szeged 2011 sorsát az Eger ellen, bár lett volna lehetősége Bernátéknak a gólszerzésre, összességében nem tudtak átütő támadójátékkal előrukkolni.

0
-
2
Szeged 2011
-
Egri FC
Labdarúgó NB II Keleti csoport 13. forduló

Nagyon kellett volna a győzelem a Szegednek, hiszen SZVSE-stadion "várát" eddig senkinek sem sikerült bevennie, így ez a tény mindenképpen bizakodásra adott okot, ráadásul olyan szoros a középmezőny, hogy egy-egy nyeretlen széria könnyen a tabella hátsó harmadába űzhet bármely csapatot. Az első negyedórában a kóstolgatás az egriek szájíze szerint alakult: néhány veszélyes támadást követően már a 9. percben vezetést szereztek. A meccs további folyama is hasonlóan alakult, hol az egyik gárda, hol a másik épített akciókat, nehéz volt meghatározni, melyik csapat irányítja a játékot, az előny viszont kétségtelenül az Egeré volt.

Trepák

kapusnak mintha több dolga akadt volna kollégájánál. A második félidőt a hazaik kezdték bátrabban. A közönség tűkön ülve várta már az egyenlítő találatot, amire a legnagyobb esély az 58. percben mutatkozott, mikor egy tűzijáték után

Folmer

fordulhatott kapura de az egri "kesztyűs védő" kivetődve mentett. A második játékrész derekára újra kiegyenlítődött a játék, és egy elbaltázott cselből kontrázhatott az Eger, amiből meg is született a második találat. (A

Magyar

és Trepák közötti összhang mintha kissé felborult volna a gólnál.) A végjáték pedig már semmi megújulást nem hozott, már ami a Szeged játékát illeti. A masszívan védekező vendégek hátsó alakzatán nem tudtak rést találni Bernáték.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 13. forduló:

Szeged 2011 – Egri FC 0-2 (0-1).

Szeged, SZVSE-stadion 1000 néző, vezette: Mészáros István (Viszokai, Hrabovszki).

Szeged 2011:

Trepák – Podonyi, Tóth, Magyar, Radnai, Puskás, Laczkó, Orosz, Gahwagi (Reyes 74'), Folmer, Bernát. Vezetőedző: Takács László.

Egri FC:

Sztankó – Preklet, Bíró, Knakal, Sallai, Hamouz, Katona, Farkas (Simeon 85'), Balog, Bojtor (Benke 60'), Pavlov (Koós 61'). Vezetőedző: Simon Antal.

Gólszerzők:

Pavlov, Farkas. Takács László:

Jól kezdtünk, de nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket. Az Eger két kontrából két gólt lőtt, és ezzel eldöntötte a meccset, több lehetősége nem is nagyon akadt. Mi a második félidőben is próbálkoztunk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nagyon remélem, hogy a jövő héten javítunk.

Simon Antal:

Az első gól megnyugtatta a csapatot, aztán a második félidő elején egy kicsit ránk jött a Szeged. A védelem viszont jól zárt, a kapusunk jól védett, és veszélyes kontrákat vezettünk, amiből még növelni is tudtuk volna előnyünket. Azt gondolom, hogy összességében egy jó csapat otthonában sikerült győznünk.

Online tudósításunk:

93' Vége a mérkőzésnek.
93' Ez a hajó sajnos elment, nem jön össze semmi.
92' Egy Trepák-védés a végére, a jobb alsóból szedett ki a kapus egy átlövést.
91' Két perc hosszabbítás. Erőlködik a Szeged, biztosan védekezik a vendégcsapat.
87' Orosz – Folmer összjáték után Magyar lövése vágódott le a védőfalról.
85' Simeon érkezett csereként, Farkast váltotta az Egerben.
82' Ismét szegedi rohamok, leheletnyire a gólhelyzettől...
79' Orosz Márk cselezte be magát ügyesen bal oldalon, de 10 méteres lövése elszállt a rövid sarok felett.
78' Bernát szépen tett maga elé egy magas labdát a tizenhatos bal oldalánál, ráfordult a lövésre, de Sztankó jól zárta a rövid sarkot.
74' Csere hazai oldalon is: Reyes Colon váltotta Gahwagit.
70'GÓÓÓL! 0-2 Radnai hibájából indult akció, Farkas vezette át a labdát a bal oldalra a tizenhatoson belül, őt Magyar üldözte, s kifutott Trepák is, akinek lába mellett passzolt a támadó a bal alsó sarokba.
68' Podonyi akasztott meg egy ziccert a 16-os vonalánál. Szép szerelés volt!
67' Knakal kapott sárgát.
65' Kijött a szorításból az Eger, de komoly akciót nem tudott felépíteni, viszont a Szeged védekezésre kényszerül.
61' Újabb csere. Pavlov jött le, Koós érkezett.
60' Csere a vendégeknél. Benke állt Bojtor helyére.
60' Laczkó kapott sárgát.
58' Tüzijáték az egri kapu előtt, melynek végén Folmer fordult kapura négy méterről, de a kirobbanó Sztankó hárított.
57' Most Orosz jobb oldali beadására kellett kivetődnie a vendégkapusnak.
56' Bernát szögletét Folmer pörgette kapura, Sztankó biztosan védett.
55' Folmer ment le üresen a jobb oldalon, belül hárman is kérték a labdát, de lapos beadása a védőlábak közt halt el.
51' Szegedi nyomás. Beszorult az Eger. Több elfutás, beadás és szöglet, de gólhelyzet nélkül. (A szünetben a széksorok közt körbetekintve ismét komoly önkormányzati érdeklődést fedezhettünk fel. Mózes Ervin címzetes főjegyző mellett négy Fidesz-KDNP-s képviselő, Mihálffy Béla, Hüvös László, Haág Zalán, Nógrádi Tibor és egy MSZP-s városatya, Kónya Gábor is szorít a csapatért.)
46' Elindult a második félidő.
SZÜNET
46' Vége a az első félidőnek.
45' A lelátón felhangzott az "ébresztő' rigmus...
43' Enyhe egri szorításból a Szeged épít kontrákat, többször jutnak el a vendégek támadóharmadába, de Pavlovék védelme biztosan zár.
39' Pavlov lőtte a rövid sarkot balról 10 méterről, Trepák gyors vetődéssel védett.
35' Bernát a 'Kígyó térről', 35 méterről vállalkozott lövésre egy szabadrúgásból. Bombaerős lökete a sorfalat érintve alig ment mellé.
31' Gahwagi kapott a félpályán ziccerlabdát. Jobb oldalon tört be a tizenhatoson belülre, előre passzolt, de az érkező Folmer elől az utolsó pillanatban becsúszva mentett egy védőláb. Egyenlítési lehetőség volt a javából!
30' Kétszer is magabiztosan hárított egy-egy szögletet a szegedi hálóőr.
28' Veszélyes szabadrúgás 22 méterre a szegedi kaputól kissé jobb oldalról. Farkas mértani pontossággal célzott, bal alsó sarokba tartó lövését bravúrral tolta ki Trepák.
27' Bojtár életerős, 25 méteres átlövését tolta ki a levegőben úszva Trepák a jobb sarokból.
25' Egy hosszú előreívelésre ugrott fel Gahwagi, őt megelőzve húzta le a labdát Sztankó, aki a támadó hátáról nagyot esve érkezett talajra. Mindkét játékos lent maradt, de nem történt komolyabb baj, folytatták a játékot.
22' Farkas ment be a tizenhatoson belülre jobb oldalon, de lövés helyett középre passzolt, ami egy visszaérkező szegedi védőben elakadt.
20' Radnai felívelését fogta meg másodjára Sztankó kapus.
18' Egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból a vendégek a félpályáról ugratták ki teljesen egyedül Farkast, igencsak lesgyanús helyzetben. A ziccerbe kerülő játékos az öt és feles vonaláig vitte a labdát, de egy visszaérkező védő szerelni tudott.
16' Preklet jobb oldalsó szabadrúgását Katona húzta kapura a hosszú oldalon, de Trepák biztosan védett.
13' Rossz ütemű becsúszásért Preklet kapott sárgát.
9'GÓÓÓL! 0-1 A jobb oldalról Balog emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ami egyedül találta Pavlovot. A csatár gyönyörű mozdulattal, 7 méterről, félfordulattal kapásból kilőtte a bal alsót.
8' Előbb egy Orosz-lövés veszélyeztethetett volna az Eger kapuja előtt, de a támadó rosszul találta el a bőrt. Később Bernát ugrott ki ziccerben 17 méternél, de rosszul vette át a labdát.
6' A második szögletét rúghatja az Eger. Az életveszélyes beívelés elszállt két vendégfej mellett, a hosszún Knakal fejelt fölé.
3' Az ultrák kiírásokkal demonstrálnak: az első transzparens nem sok nyomdafestéket bír, a mások kettőn a "A te profizmusodból elég volt" és "Kapic, mi nem felejtünk" feliratok olvashatóak.
2' Egy eladott labdából az Eger épített akciót, de Hamouz beadását kifejelte Magyar.
1' A Szeged megkezdte a találkozót.
13.28: Felcsendül a Szeged 2011 himnusza, és az ultrák is megérkeztek. Kifutnak a csapatok is. A Szeged tiszta fehérben az egriek világoskékben. 13.25: Szállingóznak a nézők, eddig közel 300-400-an lehetnek. Nincs kimondottan nézőcsalogató idő, a nap ragyog ugyan, de 10 foknál nincs melegebb. Az ultratábor is hiányzik, lehet, hogy tovább demonstrálnak a játékos- és edzőmenesztés miatt? 13.20: Ez a két csapat soron következő 30. bajnoki találkozója és eddig a Szeged javára billen a mérleg 14-12 a győzelmek aránya. Akit a két csapat közös múltja részletesebben érdekel kattintson ide az erről írt cikkünkért. 13.15: Üdvözöljük önöket a SZVSE-stadionból, hamarosan újabb hazai találkozón szoríthatnak a Szeged 2011 csapatának. A vendégek jelenleg 4 győzelem és 4 döntetlen mellett ugyanennyi vereséget gyűjtöttek, s 16 ponttal és egy hellyel állnak a Szeged 2011 előtt nyolcadikként. Bernáték pedig 14 pontot zsebeltek be eddig: 4 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség a mérlegük. Nem lesz könnyű dolguk Takács László tanítványainak, hiszen egy idegenbeli fiaskó után kell idehaza ismét bizonyítaniuk egy masszív, lendületben lévő Eger ellen. Beharangozó írásunkat a mérkőzésről itt olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.