Sport

Labdarúgás: alsóvárosi vereség Öttömösön

Labdarúgás: alsóvárosi vereség Öttömösön

2011. november 13., vasárnap
Labdarúgás: alsóvárosi vereség Öttömösön

Szoros mérkőzésen maradt alul Kiss Ferenc együttese, mely az utolsó pillanatig harcolt az egyenlítésért, ám erőfeszítéseit ezúttal nem koronázta siker.

Jól kezdett az Öttömös a szombati találkozón, hiszen negyedóra leforgása alatt kétgólos, biztosnak tűnő előnyhöz jutott. Ezt a második félidő elejére azonban kiegyenlítette az elszántan küzdő Alsóváros, viszont a játékvezető a kritikus időszakban ítéleteivel rendre a hazaiakat segítette (büntető, sorozatos szabadrúgások 18-20 méterről, kiállítás). A rendkívül lelkes, szinte csak helyi fiatalokból álló vendéglátók helyenként jól játszottak, bátran támadtak, és kihasználták az ellenfél védelmi megingásait. Ennek köszönhetően végül 4-3-ra megnyerték az összecsapást.

A labdarúgó megyei III. osztály Homokháti csoport 13. fordulójában:

Öttömös SE - Vizíközmű-Alsóváros SE 4-3 (2-1).

Öttömös, 50 néző, vezette: K. Németh (Bujdosó).

Öttömös SE:

Rózsa - Veres Cs., Veres J., Fodor, Fődi, Somlyai, Hatvani I., Bata T., Kertész-Kovács (Bata H. 65'), Hatvani Z., Farkas I. (Kun Szabó 75'). Edző: Szabó Attila.

Vizíközmű-Alsóváros SE:

Bondár - Kéri, Martonosi T., Kis Z., Török J. - Pipicz (Tóth G. 46'), Daróczi, Szentágotai, Nagypál - Polyák, Káity. Edző: Kiss Ferenc.

Gól:

Hatvani I. 2 (17' - tizenegyesből, 53'), Farkas I. (5'), Bata H. (82'), illetve Kis Z. (28'), Káity I. (49'), Nagypál Z. (86')

Sárga lap:

Fődi (64'), illetve Martonosi T. (16'), Polyák (26')

Piros lap:

Szentágotai (56')

A meccs krónikája:

5. perc:

Hatvani Z. 20 méteres szabadrúgása a sorfalról Farkas I. elé hullott, és a csatár 12 méterről a kapuba fejelt; 1-0

17. perc:

A középen kiugró hazai futballista a büntetőterületen belül Martonosi T. szorításában elesett. A megítélt 11-est Hatvani I. a kapu közepébe küldte; 2-0

28. perc:

Kis Z. középről, 24 méterről nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba; 2-1

30. perc:

A vendégek edzője keveredett szóváltásba a Puhl-szinten ténykedő játékvezetővel, aminek a következménye: száműzetés a szomszédos szántóföldre..

49. perc:

Szentágotai tette a labdát bal oldalra Nagypál elé, a középpályás beadása az egyik hazai hátvéd lábáról Káity elé került, aki 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot; 2-2

53. perc:

A rosszul alkalmazott lesre állítás miatt Hatvani I. egyedül törhetett az alsóvárosi kapu felé, majd 14 méterről a kiinduló portás hasa alatt helyezett a hálóba; 3-2

56. perc:

Az öttömösi kapura törő Szentágotait hátulról visszahúzta a hazaiak játékosa, nincs sípszó, viszont piros igen a játékvezetőt megsértő alsóvárosi középpályásnak. (Utána rövid ideig állt a játék, ugyanis a kiállított játékos a mérkőzés alatt sétált át az öltözőbe...)

82. perc:

Hatvani Z. 18 m-es középre lőtt szabadrúgása Bondár kapus kezei közül kiperdült, és a labdára rajtoló Bata H. négy lépésről a hálóba küldte; 4-2

86. perc:

Nagypál 20 méteres szabadrúgása a kapu jobb oldalába vágódott; 4-3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.