Sport

Vízilabda: tovább menetel az Eb-selejtezőkön a női válogatott

Vízilabda: tovább menetel az Eb-selejtezőkön a női válogatott

2011. július 2., szombat
Vízilabda: tovább menetel az Eb-selejtezőkön a női válogatott

A sanghaji világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 16-12-es győzelmet aratott szombaton a vendég németek felett, s ezzel négy forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti az Európa-bajnoki selejtező A csoportját.

Áprilisban, Wuppertalban 16-13-ra nyert

Merész András

csapata, amelyben ezúttal

Keszthelyi Rita

volt a legeredményesebb öt góllal. A Taylor&Nash Universitastól távozó

Drávucz Rita

négy góllal vette ki részét a győzelemből. A négytagú csoportból az első kettő jut tovább, a magyarok eddig mindhárom riválisukat, a németeket, a franciákat és a szlovákokat is könnyedén győzték le. Az Eb-t jövő januárban Hollandiában rendezik. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a válogatott Sanghaj előtt egy ausztráliai tornán szerepel majd Perth-ben, ahol a házigazdák mellett Görögország, valamint Új-Zéland legjobbjai lesznek az ellenfelek. A vb-n a selejtezőcsoportban az Egyesült Államok, Hollandia és Kazahsztán gárdája vár a magyarokra.

Női vízilabda Európa-bajnoki selejtező A csoport, 4. forduló:

Magyarország - Németország 16-12 (5-4, 4-4, 4-2, 3-2)

A magyar góldobók:

Keszthelyi 5, Drávucz 4, Szücs 3, Menczinger, Takács, Bujka, Poszkoli 1-1.

Merész András vb-csapata:

Kasó Orsolya, Gangl Edina, Czigány Dóra, Antal Dóra, Illés Anna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Poszkoli Rita, Menczinger Kata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.