Sport

Magyar jelentkezés a 2015-ös női kosárlabda Eb-re

Magyar jelentkezés a 2015-ös női kosárlabda Eb-re

2011. június 6., hétfő
Magyar jelentkezés a 2015-ös női kosárlabda Eb-re

Magyarország jelentkezik a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére.

Bánki Erik

, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke és

Szalay Ferenc

, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetője hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a készülőben lévő pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint - közösen - Fehéroroszország és Litvánia lesznek. "Az eddigi utolsó magyar rendezésű Eb még 1997-ben volt. Ha a jelenleg Sopronban zajló pótselejtezőt sikerrel vesszük, az nagy lökést adhat a terveinknek - mondta Bánki Erik. - A soproni tornán komisszárként jelen lévő török

Emin Balci

, aki egyben az európai szövetség technikai vezetője, már felajánlotta nekünk a segítségét, ami azért nagy szó, mert ő volt a főszervezője a tavalyi férfi és lesz a 2014-es női világbajnokságnak Törökországban." Szalay Ferenc közölte, hogy az MKOSZ leadta a jelentkezését, egyelőre pontos helyszínek nélkül. "Az európai szövetség jövőre hirdeti ki a győztes pályázatot, és mivel akkor lesz 100 éves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni majd a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének" - tette hozzá a szövetség első embere. "Nagy ajándék lenne, ha éppen akkor jelentenék be, hogy mi bonyolíthatjuk le a 2015-ös Eb-t. A rendezés egyébként nem lenne rentábilis, de nekünk az a feladatunk, hogy példaképeket állítsunk az utánpótlás elé."

Szekeres Pál

, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára jelezte, hogy a kormány teljes mellszélességgel támogatja az MKOSZ törekvését. A sajtótájékoztató végén - melyen Emin Balci mellett képviseltette magát a soproni pótselejtező mind a négy vendégküldöttsége - Szalay Ferenc válogatott mezzel és kosárlabdával ajándékozta meg Bánki Eriket és Szekeres Pált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.