Sport

Mentőövet kaphatnak a szegedi sportpályák + VIDEÓ

Mentőövet kaphatnak a szegedi sportpályák + VIDEÓ

2011. május 25., szerda
Mentőövet kaphatnak a szegedi sportpályák + VIDEÓ

Egy költségvetési módosító javaslattal a szegedi létesítmény-fenntartó sportegyesületek olyan többletforráshoz juthatnak, ami garancia lehet arra, hogy nem pusztulnak tovább sportpályáink, sőt új lehetőségek nyílhatnak városunk tömegsportjában is.

A módosító javaslattal

Kohári Nándor

(Fidesz-KDNP), a sportbizottság korábbi elnöke állt elő, aki az úgynevezett intervenciós keretre tervezett 100 millió forintból csoportosítana át létesítmény-fenntartásra 27 milliót. Ez a keret sürgősségi javítások, váratlan káresemények orvoslására szolgál, amit szinte sosem merít ki a város, a tavalyi évben is jelentős összeg maradt a kasszában. A költségvetési módosító javaslat értelmében Szeged négy sportintézményt fenntartó egyesülete kapna támogatást, a legnagyobb területet kezelő Szegedi Vasutas Sportegyesület (SZVSE) 15, a Szőregi Rákóczi SE, a Tápéi Egységes Sportkör és az Ujszegedi Torna Club pedig 4-4 millió forintot kapna.

Többet oszthatnak szét az utánpótlásra

„A sportlétesítmények megszűnése, leépülése a rendszerváltás óta a magyar sportot sújtó folyamat. Javaslatommal elébe kívánok menni annak, hogy további létesítmények szűnjenek meg, zárjanak be. Eddig az utánpótláskeretből lettek finanszírozva olyan egyesületi célok, melyek valójában nem az utánpótlás-nevelésről szóltak. Tiszta, átlátható viszonyokat szeretnénk. Ezek a klubok a támogatási döntések elfogadásával kikerülnek az önkormányzat pályázati kereteiből, így például az utánpótlási keretet kevesebb pályázó között lehet szétosztani, így több szegedi sportegyesület is többletforráshoz juthat” – nyilatkozta portálunknak Kohári Nándor.

Tápén már a tusolókat csempéznék

„Teljesen saját erőből tartja fenn az egyesületünk a tápéi pályát, főleg pályázati forrásból próbálunk gazdálkodni, az önkormányzathoz és az NCA alaphoz fordulunk támogatásért” – mondta el portálunknak

Magyar László

, a Tápéi ESK elnöke. „Kis költségvetésből gazdálkodtunk, az egyesületnél mindenki társadalmi munkában dolgozik. Mára a létesítményünk állaga sajnos a szűkös források miatt leromlott, évek óta nem tudtunk hozzányúlni sem az öltözőkhöz, sem a pályához. Mi,

Molnár Jánossal

, az egyesület atyjával emberileg mindent megteszünk, de olyan állapotok vannak már, ami a működést is veszélyezteti. A villany, a gáz is karbantartásra szorul, a tusolókat le kellene csempézni, már felrohad a beton, de a pályára is sokat kellene fordítanunk, többek között például a labdafogó hálókra, hogy ne vesszen el hetente 3-4 labda. Napi rendszerességgel használja a pályát két serdülő, két ifjúsági és egy felnőtt csapat. Nagyon jó a kapcsolatunk a helyi iskola testnevelőivel is, akik a mozgásra vágyó fiatalokat hozzánk irányítják ” – vázolta a tápéi állapotokat a sportvezető.

A SZVSE az egész város sportéletét szolgálja

„Azért is fontos ez a támogatás, mert létesítményünk egész Szegedet szolgálja, 600 tagunk van, mintegy négyhektáros területet kezelünk, két tornacsarnokkal, két futballpályával, egy salakos futópályával, tizennégy öltözővel” – fogalmazott

Szokol Lajos

, a Szegedi Vasutas Sportegyesület elnöke. „Ezek ma még épp, hogy használhatóak, de egyre nehezebben gazdálkodható ki a fenntartás. Azon a határon vagyunk, hogy vagy csökkentjük az üzemeltetést, bizonyos csoportoknak azt mondjuk például, hogy ritkábban látogathatják intézményünket, vagy szélsőséges esetben oda is eljuthatunk akár, hogy szüneteltetjük a működésünket, addig, míg nem találunk forrást az alapvető karbantartásokra. Ez a létesítmény szegedi gyerekeket szolgál, és nemcsak a vasutas egyesület tagjait, hanem más klubok is otthonra találhatnak nálunk” – tette hozzá az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.