Sport

Új támogató a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mellett

Új támogató a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mellett

2010. november 5., péntek
Új támogató a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mellett

A Győri ETO FC és az NGYSZ hosszú távú együttműködést írt alá

2010. november 3-án ünnepélyes keretek között hosszú távú, határozatlan idejű szerződést írt alá a Győri ETO FC Kft. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Az együttműködés nem teljesen új keletű, hisz a 2009/2010-es szezon hazai évzáróján a csapat már a mezén viselte a Szolgálat logóját. Az NB I-es labdarúgó csapat vezetése ekkor döntött úgy, hogy más formában is szeretné támogatni a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő, tehetséges gyermekeket segítő húsz éves szervezetet. A két fél által aláírt szerződés értelmében a Győri ETO FC minden hazai mérkőzésének jegybevételéből 10 százalékot a Gyermekmentő Szolgálatnak ajánl fel, melyet a csapat tulajdonosa, a Quaestor Zrt. minden alkalommal megdupláz. Emellett a Győri ETO FC csapatának mezén továbbra is feltünteti az NGYSZ logóját, illetve mindkét fél elhelyezi egymás logóját, linket biztosítva a saját weboldalaikon.

Edvi Péter

, a Gyermekmentő Szolgálat vezetője a szerződés aláírását követően elmondta: „Aki mostantól jegyet vesz a Győri ETO mérkőzéseire, a Szolgálaton keresztül segíti a Kárpát-medence magyar lakta területein élő rászoruló gyermekeket. Köszönjük, ezt a követendő felajánlást, melyből leginkább két egészségügyi intézményünk fenntartását – a Teréz körúti rendelőnk és a Fóti Lovasterápiás Központunk - működését tudjuk majd segíteni. Magyarországon nem tudok ilyen jellegű támogatásról, de hasonló európai példáról sem hallottam még. Ezért úgy gondolom a Győri ETO FC és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat között egyedülálló együttműködés jött létre.” A Gyermekmentő Szolgálat nem csak a beteg, hanem az egészséges, sportért rajongó gyermekeket is segíti. Ezért is hozta létre Sportbizottságát, melynek vezetője

Buzánszky Jenő

, az Aranycsapat legendás tagja, aki aktívan részt vesz az NGYSZ sport – és egyéb rendezvényein is. A sportolás népszerűsítésének egyik kitűnő példája a Szolgálat által minden év májusában megrendezésre kerülő erdélyi gyermek és ifjúsági focikupa, illetve októberben a Magyar Parlament válogatottjának a helyi közméltóságok elleni barátságos focimeccse; mindkét esemény Bunzánszky Jenő vezetésével zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.