Sport

Vízilabda: sok hibával csak csoportmásodik a Beton + FOTÓK

Vízilabda: sok hibával csak csoportmásodik a Beton + FOTÓK

2010. szeptember 26., vasárnap
Vízilabda: sok hibával csak csoportmásodik a Beton + FOTÓK
Nem sikerült begyűjtenie a harmadik győzelmet a hazai medencében pólózó Szeged Beton vízilabdacsapatának az Euroliga 1. csoportkör C-csoport 3. fordulójában. Az ellenfél a csoport Szeged melletti legnívósabbja, a horvát Rijeka volt, mely kihasználta a Beton hibáit és végül kétgólos győzelmet aratva megszerezte a csoport első helyét. A Szeged Beton vízilabdacsapata az Euroliga 1. csoportkörében mindkét mérkőzését megnyerte: először a francia Montpelliert győzte le 14-6-ra, majd a romániai Nagyvárad ellen diadalmaskodott 11-5-re. Ezzel továbbjutott a második fordulóba ugyanúgy, mint a mai ellenfél, a horvát Rijeka, amely a Montpellier ellen csak 9-7-re, a Nagyvárad ellen pedig 15-7-re nyert. Így csak a sorrendről döntött a mai mérkőzés, melyen végül Baksa bravúrjai ellenére a sok támadásbeli hibával játszó hazaiak alulmaradtak a horvát riválissal szemben.

Euroliga 1. csoportkör, C-csoport, 3. forduló

Szeged Beton - Rijeka 5-7 (1-2, 2-1, 1-1, 1-3) Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. 4. negyed: Szeged Beton - Rijeka 5-7 Az utolsó negyedben sok a szegedi hiba, olyan támadószabálytalanságok, melyeket a bírók kiállításokkal jutalmaznak. Ezt bizony egy klasszis csapat kegyetlenül kihasználja és a Rijeka is kétségtelenül az. A horvát együttes végül egy utolsó pillanatban lőtt góllal kettővel hozza le a meccset, így megnyerve a vízilabda Euroliga 1. csoportköre C-csoportjának küzdelmeit, mögötte csak második a Szeged Beton. Mindkét együttes továbbjutott a 2. csoportkörbe. 3. negyed: Szeged Beton - Rijeka 1-1 A nagyszünet után Vindisch szerzett vezetést potyagóllal a Szegednek. Az egyenlítésre sem kellett sokat várni: egy rossz szegedi támadás után a vendégeknél Garcia úszik meg a jobb oldalon és senkitől sem zavarta kilövi a bal felsőt. A negyed során a Rijeka négy előnyt hibáz el, többek között azért is, mert Baksa fantasztikus formában véd, és a kapufa is többször megsegíti. Szerencse is kell néha... 2. negyed: Szeged Beton - Rijeka 2-1 Molnár Tamás ötméteresével egyenlít a Szeged, ezután inkább hullámzó mezőnyjáték borzolja a medence víztükrét. Mindkét csapat csak helyzetekig jut. A negyed végén ismét a Rijeka szerzi meg a vezetést, de Török Béla zseniális átadása után Kaynes egyenlít. 1. negyed: Szeged Beton - Rijeka 1-2 Euroligához méltatlan körülmények között zajlik a utolsó meccs az újszegedi sportuszodában. Szerencsére a játékon, a partvonalon kívüli "pléhasztalos" kiszolgálás nem érződött. A sajtónak huszadik század eleji körülményeket biztosított a Szeged Beton VE: a mai kor beszámolójához ugyanis ma már nem csak egy toll és egy notesz szükséges, hanem többek között elektromos áram is az online közvetítésekhez, emellett nem árt ha fedett ülőhelyet is biztosítanak a rendezők minden újságírónak, akik nem önös érdekből, hanem a város és az ország szurkolóit szolgálják ki munkájukkal. A mérkőzésről: a három találat mindegyike emberelőnyből esik, szép megoldásokat láthat az 50 fős "nézősereg", hiszen a vízben világklasszisok pólóznak, világklasszis színvonalon. Helyszínen tartózkodó kollégánk jelentése szerint az újszegedi sportuszodában jelenleg méltatlanok a körülmények egy vízilabda Euroliga-mérkőzés lebonyolításához, illetve teljes értékű online közvetítéshez. Ebből kifolyólag negyedenként adunk rövid összefoglalót a mérkőzésről illetve az eredmény alakulásáról. A Szeged Beton – Rijeka találkozó eredményének alakulását online közvetítésünkben kísérhetik figyelemmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.