Sport

Atlétika: Ausztria meghódításán dolgoznak a „kistitánok”

Atlétika: Ausztria meghódításán dolgoznak a „kistitánok”

2010. június 14., hétfő
Atlétika: Ausztria meghódításán dolgoznak a „kistitánok”
Oberpullendorfban jártak városunk titánjai, és újabb sikereket értek el a nemzetközi mezőnyben az ifjús szegedi atléták.Menyhárt Zoltán atlétaedző lassan tíz éve járja tanítványaival a régi Osztrák-Magyar Monarchia területét, és azon dolgozik, hogy minél több települést „hódítsanak vissza”. „Új egyesületünk színeiben most voltunk először a szomszédos Ausztriában, de a helység és a versenyzők is ismerősek voltak. Két évvel ezelőtt jártunk itt utoljára versenyzőimmel, és akkor nagyon megragadott ez a verseny edzői szemmel. Nálunk egy ilyen verseny az extrém kategóriába esne a támogatók és a szervezés miatt! Szóval jó látni szomszédjainkat, hogy mennyire elismerik a sport szépségét és célját! Itt csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy a nevezési díjat szinte teljesen visszaadják a versenyzőknek támogatói felajánlásokból. A gyerekeknél kétévenként vannak a korcsoportok, míg a felnőtteknél tízévenkénti felosztásban díjazzák a versenyzőket. Hat kistitánt vittünk magunkkal, köztük Szaszkó Dominikot Szentesről, aki szintén egyesületünk tagja. Szombaton este Győrben mozgattunk át azon a pályán, ahol 2002-ben Miklós Juditka 11 évesen diákolimpikon lett! Másnap versenyzőink közül hárman magabiztos futással arattak győzelmet, míg a többiek egy 3., egy 4., és egy 5. helyezést értek el. A 2001-ben születetteknél Halasi Blanka kezdte meg az aranyérmek begyűjtését, aki még a fiúkat is maga mögé utasította. 760 méteren futott (2’43) eredménye 3’00-en belüli 800-nak felel meg, ami ebben a korban kimagaslónak számít! Hallósy Levente és Szaszkó Dominik szintén fölényesen érkezett a célba, míg Bernátsky Dorottya a dobogó harmadik fokára futott fel. Nagyon szép hétvégénk volt, és atlétáim új versenyzőket és tapasztalatokat ismerhettek meg! Szerintem ezek a versenyek óriási élményként hatnak a gyerekekre, és ahogy Presser úr megénekelte: a nagy utazás az életünk! Köszönet a szülőknek és támogatóinknak, aki lehetővé tették ezt a csodálatos hétvégét!” – így a Titán TC atlétikai szakosztályának vezetője.

A szegediek eredményei:

Gyermek leány 2001/2002 760 méter: Halasi Blanka – 2’43, 1. helyezés Gyermek leány 1999/2000 1520 méter: Bernátsky Dorottya – 6’13, 3. helyezés, Bodai Bernadett – 6’14, 4. helyezés Gyermek fiú 1999/2000 1520 méter: Hallósy Levente – 5’20, 1. helyezés, Halasi Soma – 5’40, 5. helyezés Serdülő fiú 1997/1998 2280 méter: Szaszkó Dominik – 7’47, 1. helyezés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.