Sport

Lajtosnak nem okozott gondot az időeltolódás

Lajtosnak nem okozott gondot az időeltolódás

2010. február 13., szombat
Lajtosnak nem okozott gondot az időeltolódás

Vasárnap hajnalban rajtol először a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó. Mint azt már tudni lehetett, a szegedi Lajtos Szandra az első futamban nem fog korcsolyázni.

A magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó vasárnap hajnalban megkezdi szereplését a kanadai téli olimpián. A váltó tartalék embereként Vancauverben tartózkodik a szegedi

Lajtos Szandra

is, akivel edzőjén,

Szabó Krisztiánon

keresztül sikerült kapcsolatot teremteni. Szandra, mint elmondta, jól érzi magát, nagyon jó a hangulat az olimpiai faluban, de mindenki nagyon fegyelmezett és érződik, hogy kezdődnek a versenyek. „Azért van idő a kikapcsolódásra is a napi két edzés mellett, ami egy szárazföldi és egy jeges tréningből áll, biliárdozni szoktunk” – nyilatkozta Lajtos Szandra. Szombaton Szandra is kötelező vérvételen volt, mindez a doppingvizsgálathoz szükséges. Szeged egyetlen téli olimpikonja elmondta, hogy az akklimatizálódás nem esett nehezére, a kilencórás időeltolódást meg sem érezte. Ez annak köszönhető, hogy a repülőn nem aludt, aki így tett az nem küzd álmatlansággal. „A sportolók biztonságára nagyon figyelnek a szervezők. Bárhova bemegyünk, átvizsgálnak, és ha kijövünk, akkor is. A legnagyobb probléma az eső, eddig egy napon láttuk a napot. Máskor mindig szakadatlanul esett” – jegyezte meg Lajtos Szandra, aki a váltó tagjairól elmondta, hogy nem izgulnak jobban, mint egy világkupán, ami nem is baj, mert higgadtabban fognak korcsolyázni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.