Sport

Női Euroliga: a címvédőhöz megy a Szeged

Női Euroliga: a címvédőhöz megy a Szeged

2009. december 8., kedd
Női Euroliga: a címvédőhöz megy a Szeged

Az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs lengyel riválissal szemben próbál javítani gyenge mérlegén, míg a Szeviép-Szeged "lehetetlen küldetésre" indul a címvédő Szpartak Moszkvához a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

A győzelmi-vereségi mutatóját a múlt héten Kassán 2/4-re rontó Sopron a lengyel Gorzówhoz látogat szerdán, amely 1/5-tel szerénykedik a C csoport utolsó helyén. A magyar bajnok szombaton rangadót veszített a legutóbb szintén döntős Szeged csarnokában (85-73), így - a nemzetközi szereplést is beleértve - sorozatban hatodik meccsén maradt alul. A Gorzów - amely hétvégén 75-69-re verte a szintén euroligás Gdyniát - egy hónapja 78-64-re kapott ki Sopronban. Az újonc Szeged múlt héten megszerezte első diadalát a kontinenssorozatban (1/4), ám a legutóbbi három Euroliga-aranyat bezsebelő Szpartakhoz nem sok eséllyel utazik. A novemberi "odavágót" azért halasztották januárra, mert előtte két nappal agyonlőtték

Sabtaj von Kalmanovics

tulajdonost. Azóta a ver(het)etlen oroszoktól hazaszerződött a világbajnok ausztrál Lauren Jackson, ám a csapat nélküle is felér egy világválogatottal. A B csoportban a Pécs (2/4) csütörtökön a Krakówot fogadja. A százszázalékos mutatóval éllovas lengyelek egy hónapja 85-78-ra nyertek otthon

Fűzy Ákos

tanítványai ellen, ám a

Lauber Dezső Csarnokban

mindig fennáll a botlás veszélye az ellenfelek számára. Szerdán a SEAT Lami-Véd Győr (3/1) a francia Mondeville-hez látogat az Európa Kupa ötödik körében.

Euroliga, 7. forduló, magyar menetrend:

szerda:

D csoport:

Szpartak Moszkva (orosz) - Szeviép-Szeged 16 ó

C csoport:

Gorzów (lengyel) - MKB-Euroleasing Sopron 18 ó

csütörtök:

B csoport:

MiZo Pécs 2010-Kraków (lengyel) 18 ó

Európa Kupa, 4. forduló:

szerda:

A csoport:

Mondeville (francia) - SEAT Lami-Véd Győr 20 ó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.