Sport

Női vízilabda: a Szentesé a megyei derbi – FOTÓK

Női vízilabda: a Szentesé a megyei derbi – FOTÓK

2009. november 29., vasárnap
Női vízilabda: a Szentesé a megyei derbi – FOTÓK
Érvényesült a papírforma a női vízilabda OB I/A szombati megyei rangadóján: a Hungerit-MetalCom Szentes magabiztosan győzött az Universitas Szeged vendégeként. Hosszabb szünetet követően láthatták újra kedvenceiket a szegedi nézők, az Universitas gárdája ugyanis utoljára november 9-én játszott bajnoki találkozót. Ennek megfelelően hatalmas kedvvel és lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a lányok a veretlen Szentes ellen, s két negyeden keresztül egyenrangú partnerei voltak az aranyesélyes, nagy múltú Kurca-parti alakulatnak. A vendégek szereztek vezetést Tiszai révén, Miklós Dóra emberelőnyből egyenlíteni tudott, ám Gémes góljára már nem érkezett válasz az első negyedben. A második felvonásban is felváltva estek a találatok: Hegedűs Renáta, majd a szentesi Győri, végül Dalmády Szandra tudott eredményes lenni, így a nagyszünetben meglepetésre 3-3-at mutatott az eredményjelző. Zantleitner Krisztina alaposan kioszthatta az övéit, hiszen a harmadik negyed elejétől egészen más Szentest láthattak a nézők, nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a favorit. Sorrendben hatszor köszöntek be a hazaiaknak, s Miklós Dóra gólja után a hetedszer is mattot adtak a szegedi védelemnek, így a záró játékrész előtt hattal mentek. Az utolsó nyolc percben öt szentesi találat esett, ezekre a két Dalmády lány felelt egyszer-egyszer, így alakult ki a 15-6-os végeredmény. Jövő szombaton 18 órától az Újpest Vízilabda Utánpótlás SE gárdáját fogadja az Universitas az újszegedi sportuszodában.

A női vízilabda OB I/A 7. fordulójában:

Universitas Szeged – Hungerit-MetalCom-Szentesi VK 6-15 (1-2, 2-1, 1-7, 2-5). Újszegedi sportuszoda, 100 néző, vezette: Németh A., Móni. Szeged: Gundl – Lengyel Dorottya, Dalmády P. 1, Dalmády Sz. 2, Miklós 2, Fabó, Hegedűs 1. Csere: Lengyel Dominika, Hajdú, Erdélyi, Bordás, Kuczora, Bük (kapus). Vezetőedző: Lakó Gábor. Szentes: Jankovics – Hevesi, Miskolci, Tiszai 3, Takács O. 2, Gémes 2, Tóth A. 2. Csere: Győri 2, Sipos, Árkosy, Pengő, Kotova 3, Kövér-Kiss 1. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina. Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 4/2; ötméteresből: 0/0, ill. 1/1. Lakó Gábor: „Két negyeden át teljesen partiban voltunk, utána kijött a rutinbeli különbség. A Szentes két teljes sort cserélgetett, a mi kulcsembereink sokkal több időt töltöttek a vízben. Amíg fejben és erővel bírtuk, fegyelmezetten és nagy odafigyeléssel pólóztunk, ahogy viszont fáradtunk, egyre többet hibáztunk, átlövésgólokat kaptunk. Szeretném, ha december 5-én az Újpest ellen az egész találkozón azt a fegyelmezett, taktikus játékot játszanánk, mint most az első félidőben. Ha ez sikerül, szorosabb lehet a találkozó, sőt, titkon a meglepetésben is reménykedem. Az idei évben ez lesz az utolsó hazai mérkőzésünk, apait-anyait beleadunk, az teljesen bizonyos!”További eredmények: ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo 8-9 Héraklész II. Utánpótlás-válogatott – Honvéd-ELTE Póló 9-10 Dunaújvárosi Főiskola – ASI 20-2 Újpest – Héraklész I. Utánpótlás-válogatott: szerdán rendezik A bajnokság állása: 1. Szentesi VK 19 pont, 2. BVSC-Zugló 18 pont, 3. Dunaújvárosi Főiskola 17 pont, 4. Újpest 11 pont (6 meccs), … 8. Universitas Szeged 4 pont (56-86), 9. ASI 4 pont (29-76), 10. Héraklész II. 0 pont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.