Sport

Körbeverést követően esett ki a kupából a Floratom

Körbeverést követően esett ki a kupából a Floratom

2009. szeptember 3., csütörtök
Körbeverést követően esett ki a kupából a Floratom

Erős csoportba került az asztalitenisz ETTU Kupa zágrábi küzdelmeiben a szegedi együttes, ennek ellenére az utolsó fordulóig esély kínálkozott a továbbjutásra. Végül sajnos nem sikerült a bravúr.

A roppant fontos nyitótalálkozón rosszul kezdett a Floratom, a portugál válogatott

Henriquesszel

és a kínai

Penggel

nem bírt sem

Dudás

, sem

Kriston

, egyedül

Erdélyi

tudott meccset nyerni, így a Calheta Madeira 3-1 arányú győzelmet aratott. Várható volt, hogy nem a házigazda, a válogatott

Tosiccsal

és

Japeccel

megerősített Dr. Casl ellen szerzi meg első pontjait a Szeged. A 3-0-s vereség ellenére Dudás kirobbanó formában közel állt az év elején a világbajnok

Vang Haót

és a horvát kedvenc,

Primoracot

felülmúló

Zeng

legyőzéséhez. Érdekesség, hogy a csoportgyőztes horvát vezetők a szegediek elleni csatát nevezték a kétnapos torna legnehezebb ütközetének a nemzetközi szövetség honlapjának tudósítása szerint. A nap harmadik mérkőzésén győzelmi kényszer alatt lépett asztalhoz a Floratom, sikerült is a visszavágás a tavalyi vereségért a luxemburgi Ettelbrücknek. A 3-2-es győzelem ellenére nem fért kétség a szegediek sikeréhez, hiszen Dudás, Erdélyi és Kriston is magabiztosan győzött, egyedül a kínai

Yanggal

nem bírt Dudás és Kriston. Kezdődött a nagy számolgatás! Az utolsó fordulóban szabadnapos, így a többiek eredményétől függő Floratomnak a holland Wijzenbeek elleni összecsapáson utólag egy szoros siker is elegendő lett volna a csoport 2. helyéhez! Dudás nem érzete a kínai

Qia

stílusát, majd Kriston és Erdélyi döntő szettes párharcban, minimális különbséggel marad alul, győzelmi lehetőségeket hagyva kihasználatlanul. A 3-0-s vereség ellenére bízhatott a Szeged a csoport harmadik, továbbjutást érő helyének megszerzésében, de a luxemburgi és a portugál együttes egymás ellen épp olyan eredményt ért el a záró csoportkörben, ami az egymás elleni találkozókat figyelembe véve, körbeverés folytán a Floratom búcsúját eredményezte. Lukács Levente:

„Hullámzó játékunk miatt végül nem a saját kezünkben volt a sorsunk, született egy-két meglepő eredmény a záró fordulóban. Tisztesen helytálltunk, de szoknunk kell a kínai játékosokkal teletűzdelt nemzetközi mezőnyt, mert ahogyan tavaly is, most is hajszálon, egy egyéni győzelmen múlott a továbbjutásunk."

Eredmények:

Floratom Szeged - ADC Ponta do Pargo Calheta Madeira 1-3

Dudás - Henriques1-3 (-8, -4, 11, -8) Kriston - Li Peng 0-3 (-7, -7, -6) Erdélyi - Fernandes 3-1 (4, 7, -9, 9) Dudás - Li Peng 2-3 (-7, -2, 7, 7, -6)

Floratom Szeged - Dr. Casl 0-3

Dudás - Zeng 2-3 (10, 6, -7, -8, -7) Kriston - Tosic 0-3 (-6, -9, -8) Lukács - Japec 0-3 (-7, -5, -9)

Floratom Szeged - DT Etzella Ettelbrück 3-2

Dudás - Yang 1-3 (-10, 8, -9, -8) Kriston - Kintzelé 3-0 (4, 6, 7) Erdélyi - Hansen 3-1 (-9, 2, 7, 6) Kriston - Yang 1-3 (-9, -8, 7, -5) Dudás - Kintzelé 3-0 (8, 4, 9)

Floratom Szeged - Wijzenbeek Westa 0-3

Dudás - Qia Glin 1-3 (-5, -4, 6, -4) Kriston - de Vries 2-3 (-7, 7, -9, 6, -8) Erdélyi - Sliepen 2-3 (9, -8, 7, -2, -9)

Végeredmény:

1. Dr. Casl 8 pont 2. Wijzenbeek West 7 pont 3. ADC Ponta do Pargo 5 pont (5-4) 4. DT Etzella Ettelbrück 5 pont (5-5) 5. Floratom Szeged AC 5 pont (4-5)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.