Sport

Pick Szeged – Nordhorn: Megvannak az időpontok

Pick Szeged – Nordhorn: Megvannak az időpontok

2009. március 9., hétfő
Pick Szeged – Nordhorn: Megvannak az időpontok

Idegenben március 29-én, míg itthon nem egészen egy héttel később, április 4-én lép pályára a Pick Szeged csapata a HSG Nordhorn-Lingen ellen – adta hírül a magyar kupa címvédőjének honlapja.

Miután a német fél elutasította a Tisza-partiak ajánlatát, hogy mindkét találkozót Magyarországon rendezzék, eldőlt, hogy a Pick Szeged együttese idegenben kezd a HSG Nordhorn-Lingen ellen március 29-én 17 órakor, azonban eddig nem volt biztos a hazai mérkőzés időpontja. Mára biztossá vált: a KEK-negyeddöntő szegedi visszavágójára április 4-én, szombaton kerül sor. A sorsdöntő itthoni összecsapás 17.30-kor kezdődik, nagy valószínűséggel a Sport Klub élőben közvetíti majd a találkozót. Mint arról a SZEGEDma.hu már beszámolt, a Bundesliga másodosztályába sorolják a következő idényben a csődbe jutott Nordhorn férfi kézilabdacsapatát. A klub ellen megindult a csődeljárás, miután néhány hete a csapatot üzemeltető cég fizetésképtelenséget jelentett. Több játékostól - a norvég

Mamelund

, a szlovák

Kukucka

és a német

Glandorf

– megváltak, akik maradtak, azok beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, ám így sem sikerült megmenteni a gárdát a kieséstől. A liga ügyvezetője sajnálatosnak tartja a történteket, és jelezte: a Nordhorn messze a lehetőségein túl költekezett. Mivel az Essen is hasonló helyzetbe került, ezért idén más csapatnak nem kell tartania az élvonalbeli búcsútól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.