Politika

Orbán Viktor: készen állunk! (videó)

Orbán Viktor: készen állunk! (videó)

2024. május 8., szerda
Orbán Viktor: készen állunk! (videó)

A kínai elnök látogatása előtti utolsó simításokról osztott meg videót a kormányfő a Facebook-oldalán.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Magyar–kínai csúcs. Készen állunk!

– írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán ahhoz a videóhoz, amely a kínai elnök látogatása előtti utolsó simításokat mutatja be.

A magyar–kínai gazdasági együttműködés további fejlesztése lesz az egyik fő témája Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán kezdődő magyarországi látogatásának. A kínai elnök Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására tesz látogatást Magyarországon május 8. és 10. között. 

A látogatás azért is történelmi jelentőségű, mert kínai államfő utoljára 20 évvel ezelőtt, 2004-ben járt nálunk. Az államfő és delegációja az európai látogatása során pedig mindössze két európai uniós tagállamot keres fel, Magyarországot és Franciaországot.

Vitályos Eszter kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján elmondta,

a látogatás során mintegy másfél tucat megállapodást biztosan alá fognak írni a felek, további megállapodásokról még egyeztetés folyik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.