Politika

Ismét biztonságosabb lett Kiskundorozsma

Ismét biztonságosabb lett Kiskundorozsma

Fontos helyeken raktak ki közbiztonsági táblákat Kiskundorozsmán

Márton Andrea
2024. április 9., kedd
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Ismét biztonságosabb lett Kiskundorozsma

Egy 30 km/h-s sebességkorlátozó táblát helyeztek ki a Szegedi Orczy István Általános Iskolánál . Az eszközök a biztonságosabb közlekedést szolgálják a helyszínen, legfőképpen a diákok számára.

Fotó: Gemes Sandor                   gemes.sandor@gmail.com. 

 

Ruzsa Roland, önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, igyekszik a lehető legtöbbet megtenni Kiskundorozsma közbiztonságának fejlesztése érdekében. Az első és az egyik legfontosabb lépésük az volt, hogy a kiskertes övezetekre létrehoztak egy új polgárőr egyesületet, amely Sziksós Subasa Öreghegy Polgárőr Egyesület néven működik. 

Hangsúlyozta: 

az egyesület tagjai nem csak a kiskertes övezetben, hanem egész Kiskundorozsmán aktívak.

Az önkormányzati képviselő elmondta, mind a két egyesületet egyaránt támogatja, de rengeteg helyi vállalkozó is kiáll mellettük, hogy a működésük fenntartható maradjon továbbra is. Korábban jellemző volt, hogy a Sziksósi úton lévő buszmegállóban kerékpárokat rongáltak, illetve előfordult amikor el is tulajdonították. Ezért határozott kérés volt a helyiek részérők, hogy kamerarendszert telepítsenek. Ez a tavalyi évben megvalósult, és nagy örömre szolgál, hogy azóta teljesen megszűntek az ilyen jellegű problémák. 

Ruzsa Roland hangsúlyozta, a kameratelepítés tovább fog folytatódni. A Széksósi úton is lesz egy új kamerarendszer, de terveik szerint a Széksósi buszfordulónál is elfognak helyezni. 

Sebességkorlátozásra is szükség volt a kiskertes övezetekben, hiszen folyamatos panasz volt a száguldozó autók miatt. Az elmúlt hónapokban megtudtuk valósítani, ahol szintén csak pozitív a tapasztalat, hiszen egyre kevesebb a negatív esetek száma

- mondta a képviselő.

Fotó: Gemes Sandor                   gemes.sandor@gmail.com. 

 

Az elmúlt két évben egy sikeres programot vezettek be iskolarendőr címen. Ruzsa Roland, háláját fejezte ki Balogh László helyi körzeti megbízottnak a segítséget, támogatását, aki gyakran saját szabadidejét sem sajnálva tartja meg ezeket az előadásokat a gyermekek számára. Az Orczy István Általános iskola igazgatója illetve Balogh László jelezte a képviselő számára az adott problémát. 

Az iskola számomra, illetve az iskolába járó gyerekeknek a védelme, mint ahogy eddig, úgy a jövőben is mindig prioritást fog élvezni. Elsősorban egy 30-as korlátozó táblát helyeztünk el, illetve fényvisszaverő jelzőtáblákat szereltettünk fel

- hangsúlyozta Ruzsa Roland.

A képviselő hozzátette, amennyiben továbbra is fennálló aggályok kerülnek előtérbe, akkor még komolyabb óvintézkedéseket fognak létrehozni egyeztetve az iskola igazgatójával, illetve a szülői közösséggel.

Ruzsa Roland, önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Jerney János Általános Iskolánál egy fix traffipaxot szeretnének telepíteni, mivel a tapasztalatok alapján szintén egy nagyon forgalmas útszakasz.

Úgy a jövőben is számomra mindenféleképpen kiemelt és fontos feladat lesz az, hogy Dorozsma közbiztonságát a lehető legnagyobb mértékben tudjuk fejleszteni, illetve megőrizni ezt

- nyilatkozta Ruzsa Roland.

Fotó: Gemes Sandor                   gemes.sandor@gmail.com. 

 

A Szegedi Orczy István Általános Iskola igazgatója lapunknak elmondta, hogy hat évvel ezelőtt csatlakozott az intézmény a KEVE programhoz. Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra program, ami a közlekedés alapvető ismereteit tanulhatják meg az alsó tagozatos, illetve most már az ötödik-hatodikos tanulókat.

Valóban az itteni buszmegálló, és a reggeli autóforgalom is indokolttá tette ennek a 30-as táblának az elhelyezését. A gyerekek nyilván reggel egyedül érkeznek sok esetben, és itt azért ez az átkelés elég veszélyes számukra. Bízom benne, hogy ez a tábla és ezek a kihelyezett egyéb táblák, figyelemfelhívó táblák valóban segítik a mi munkánkat, és én is szeretném megköszönni Balogh László iskolarendőrnek a segítségét, mert ő rendszeresen részt vesz ezeken a keveórákon, támogatja a mi munkánkat, rengeteget beszél a gyerekekkel, és az ő rendőri jelenléte nyilván megerősíti a mi munkánkat

- nyilatkozta lapunknak Fodorné Kardos Judit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.