Politika

A TEK védi Novák Katalint

A TEK védi Novák Katalint

2022. május 5., csütörtök
A TEK védi Novák Katalint

Áder Jánost a Készenléti Rendőrség védte köztársasági elnökként, Novák Katalint azonban a Terrorelhárítási Központ fogja - derül ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből.

A szegedi születésű Novák Katalin május 10-től kezdi meg köztársasági elnöki tevékenységét. A biztonsági szolgálat azonban némileg változik. Az új kormányrendelet szerint ugyanis úgy fogalmaz, hogy ,,a Terrorelhárítási Központ megszervezi és végrehajtja a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a külpolitikáért felelős miniszter és a legfőbb ügyész állandó védelmét."

Azt is leírja továbbá, hogy a köztársasági elnököt érintően a szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos eljárások jogutódja a továbbiakban a Terrorelhárítási Központ lesz.

Áder Jánost 2015-ig védelmezte a Terrorelhárítási Központ, utána pedig a Készenléti Rendőrség. Novák Katalint azonban a jelek szerint ismét a Terrorelhárítási Központ védi majd.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.