Politika

Mihálik Edvin Cseh Katalinnal kampányolt

Mihálik Edvin Cseh Katalinnal kampányolt

2022. március 26., szombat
Mihálik Edvin Cseh Katalinnal kampányolt

Az ellenzéki összefogás Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje azzal a Cseh Katalinnal tartott utcafórumot, aki korábban Ukrajnába küldendő fegyverekről beszélt.

Két meglepetésvendéggel érkeztem az öttömösi és a pusztamérgesi utcafórumokra, Fekete-Győr András és Cseh Katalin is csatlakozott hozzám

-fogalmazott Facebook bejegyzésében Mihálik Edvin.

Cseh Katalin éppen a fórum másik „meglepetésvendégét”, Fekete-Győr Andrást említette egy korábbi videójában, amikor a momentum is becsatlakozott az ellenzék azon narratívájába, hogy katonákat és fegyvereket kéne küldeni Ukrajnába.

Február elsején írt Fekete-Győr András egy publicisztikát arról, hogy lehet, hogy ez nem lenne egy rossz gondolat, hogy

 a háborút amúgy fegyverekkel vívják és hát mostanra Orbán Viktor annyira egyedül maradt ennek az ellenzésével, hogy szerintem nagyjából így az egész európai unióból hát alig van olyan ország, aki ezt mondja és a régióból biztos nincs.

-hangzott egy a Momentum EP-képviselő videóüzenetében.

Mihálik Edvin még mindig hallgat

Lapunk közel egy hónapja már kérdéseket küldött mások mellett Mihálik Edvinnek is, mert szerettük volna ismertetni az ő álláspontját is a témában. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy

  • Ő is fegyvereket küldene Ukrajnába? Ha igen, akkor pontosan milyen fegyvereket? (Kézifegyvereket, lőszert, gyalogsági harcjárműveket, tankokat, vadászgépeket?)
  • Ő szerinte is magyar katonákat kellene küldeni az orosz-ukrán háborúba?
  • Zelenszkij elnök idegenlégiót szervez Ukrajna védelmére. Átfutott-e a fején, hogy csatlakozik?
  • Ha nem, miért nem?
  • Ha lenne nagykorú gyereke, elküldené a háborúba?
  • Biztatna-e másokat arra, hogy az ukrán idegenlégióban harcoljon?
  • Tudta azt, hogy a NATO megállapodás értelmében támadó hadműveletre nem, csak védekezésre vonatkozhat hadviselési kötelezettségünk?

Mihálik egyelőre nem válaszolt ezekre a kérdésekre, ha megteszi, ismertetni fogjuk az álláspontját.

Korponyai Ernő, a Fidelitas Csongrád megyei elnöke is keményen beolvasott Mihálik Edvinnek.

Borítókép: Mihálik Edvin Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.