Politika

Magára hagyták Hadházy Ákost a baloldali pártok

Magára hagyták Hadházy Ákost a baloldali pártok

2020. október 22., csütörtök
Magára hagyták Hadházy Ákost a baloldali pártok

A DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Liberálisok és a Párbeszéd sem vesz részt hivatalosan a Hadházy Ákos és Szél Bernadett által az állami média központjához október 23-ára szervezett autósblokádban – írta az ATV.hu, miután valamennyi ellenzéki pártot megkereste az ügyben. A portálnak a baloldaliak legtöbbször a járványhelyzettel magyarázzák távolmaradásukat.

Ismert: a baloldalon mindeddig ünnepelt Hadházy több mint egy hónapja jelentette be, hogy Széllel közösendemonstrációt szervezneka nemzeti ünnepen a közmédia elé a „mocskos és hazug propagandagépezet hazugságai elleni” tiltakozásul.

A független képviselő ekkor még százezres tömegről vizionált, és joggal remélhette, hogy megismétlődik az MTVA épületének 2018. decemberi ostromakor kialakult ellenzéki egység.

Közben lezajlott a szerencsi időközi országgyűlési választás, ahol az ellenzék közös jelöltje, az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró László alulmaradt a fideszes Koncz Zsófiával szemben. Hadházy a választás másnapján ráadásul bejelentette, hogy tudomása szerint a Bíró Lászlóval kapcsolatos korrupciós ügysokkal súlyosabb annál, mint amit korábban a „kormánypropaganda” közölt. Elmondása szerint szolidaritásból erről a nyilvánosságnak nem, ám az ellenzéki pártok vezetőinek beszámolt – akik ezután nem tettek semmit.

Bár bejelentésével önmagáról is elismerte, hogy elhallgatta a tudomására jutott korrupciót, a baloldali pártvezetők nem győztek elhatárolódni Hadházytól, lényegében meghazudtolva őt.

Az ügyben azonban korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanúja miatt feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen – Hadházynak és az ellenzéki pártelnököknek ugyanis hivatalos személyek lévén feljelentési kötelezettségük van, ha korrupciós bűncselekményt észlelnek. Ettől kezdve látványosan elfogyott a levegő Hadházy körül, aki a a járványhelyzetre hivatkozva autósblokádot hirdetett a közmédia elé.

– Lehangol, hogy a pártvezetők nem vesznek részt az eseményen – mondta a Blikknek Hadházy. Hangsúlyozta: semmilyen tudományos felvetés nem igazolná, hogy egy SZFE-s tüntetésen kevésbé terjedne a vírus, hiszen az autós tüntetésnél járványügyileg biztonságosabb megoldás nincs, ráadásul a blokád időpontját is azért változtatták meg, hogy a két esemény ne üsse egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.