Meteor

Esős, de meleg lesz a hétvége

Esős, de meleg lesz a hétvége

2023. április 13., csütörtök
Esős, de meleg lesz a hétvége

Péntek éjfélig az ország nyugati felén akár 50 milliméter csapadék is lezúdulhat.

Péntekenegy mediterrán ciklonnak köszönhetően országszerte készülnünk kell esőre, záporokra, néhol zivatarra is. A nyugati országrész feletti csapadékzónából péntek éjfélig a nyugati, északnyugati megyékben tartós eső várható, területi átlagban 30 millimétert meghaladó, helyenként akár 50 millimétert is megközelítő csapadék hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-nek.

Északkeleten délelőtt még kis időre kisüthet a nap, de utána ott is elkél majd az esernyő. A változó irányú szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 2 és 11, délután 6 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb, északkeleten, keleten melegebb az idő.

Szombatonváltozóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalra 1 és 7 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 12 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnapis sok felhő lesz felettünk, de helyenként napos időszakokra is számíthatunk. Esőre, záporra, egy-egy zivatarra a Dunántúlon és a déli tájakon mutatkozik a legnagyobb esély. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmelegebb órákban 14-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.