Kultúra

Hagyományteremtő szavalóverseny a Csongor téri Közösségi Házban

Hagyományteremtő szavalóverseny a Csongor téri Közösségi Házban

2017. február 21., kedd
Hagyományteremtő szavalóverseny a Csongor téri Közösségi Házban
szavaloverseny23_gs

Nagy érdeklődéssel zajlott szombat délután a szavalóverseny a Csongor téri Közösségi Házban. A versenyzők által szabadon választott versek témaköre a reformkor és a hazafiság volt.

Kothencz János

a program elindítója hírportálunknak elmondta, hogy szeretné, ha a Csongor téri Közösségi Házban zajló rendezvények közül több, hagyományteremtő lenne, ilyen céllal indult el a most első alkalommal megrendezett szavalóverseny is. "Fontos orientálni az emberek figyelmét az emberi és kulturális értékekre, hagyományokra, szakrális ünnepekre, megemlékezésekre. Ezeknek a rendezvényeknek a közösségformáló ereje mellett a generációkat összekötő hatása is jelentős" - mondta el az alapító. A szavalóverseny megnyitóját a vendégek köszöntése, majd a Bánk Bánból kiválasztott opera részlet követte. A verseny részleteit

Dobák Lászlóné

a rendezvény főszervezője és ötletadó gazdája ismertette. A versenyzők többek között

Petőfi Sándor

,

Arany János

,

Tompa Mihály

versei közül válogattak, a versenyt

Vörösmarty Mihály

nemzeti költeménye, a Szózat zárta. A három tagú zsűrit

Miklós Tamara

előadóművész,

Kertész Józsefné

nyugalmazott irodalom tanár és

Németh János

versmondó alkották. A helyezettek értékes ajándékokat vihetek magukkal és a három díjazott előadását meghallgathatjuk a Március 15-i Nemzeti Emlékesten is, melynek szintén a közösségi ház ad otthont. A rendezvényt támogatta a Litofilm Kft és a T-Komplex- ING Kft, akiknek ezúton mondanak köszönetet a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.