Kultúra

Újra gitárfesztivált rendeznek Szegeden

Újra gitárfesztivált rendeznek Szegeden

2016. április 4., hétfő
Újra gitárfesztivált rendeznek Szegeden
gitar

Világsztárokkal és fiatal tehetségekkel is találkozhat a közönség a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon, amely csütörtökön a Szeged Guitar Quartet és Podhorszky Gábor koncertjével kezdődik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fesztivált több mint másfél évtizede

Pavlovits Dávid

gitárművész-zeneszerző hívta életre, a rendezvény azóta a szegedi tavasz elmaradhatatlan zenei programjává vált, amelyen évről évre fellépnek a klasszikus gitár mesterei. Lassan már azok is színpadra állhatnak, akik akkor kezdtek el a gitáron játszani, amikor a szegedi rendezvény ötlete megszületett. A fesztiválon a szokásos spanyol, latin és dzsessz ihlette produkciókon túl orientális hangulat is lesz. A csütörtöki megnyitón felcsendül Pavlovits Dávid Arab éjszaka című gitárkvartettje, szombaton pedig a világhírű Pusztai Antal - aki a fesztivál alapítása óta állandó szereplője a rendezvénynek - fellépése előtt két japán művészt hallhat a közönség. Vannak közkívánatra visszatérő vendégek is, mint a francia

Florian Larousse

, aki a világ legnagyobb gitárversenye, a Guitar Foundation of America győztese. Harmadik alkalommal szervezik meg az Országos Egyetemi Gitárversenyt, amelyre négy kategóriában mintegy harminc diák érkezik. A legjobbak a vasárnapi gálaesten lépnek fel a neves virtuóz,

Csáki András

előtt. A rendezvény programjából nem maradnak ki a fellépő művészek és más meghívottak mesterkurzusai sem, amelyeken a versenyzőkön kívül további huszonöt növendék vesz részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.