Kultúra

Jeszenszky Géza volt külügyminiszter könyvismertetője az Emlékpontban

Jeszenszky Géza volt külügyminiszter könyvismertetője az Emlékpontban

2015. szeptember 25., péntek
Jeszenszky Géza volt külügyminiszter könyvismertetője az Emlékpontban
Veritas_konyvbemutato_20151001---PLAKAT

Jeszenszky Géza egyetemi tanár, volt külügyminiszter könyvismertető előadás keretében mutatja be a Veritas Történetkutató Intézet tudományos munkatársainak Antall József miniszterelnökről írt tanulmányköteteit október 1-jén, csütörtökön 17 órai kezdettel az Emlékpontban.

Tóth Eszter Zsófia

, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársának Antall József útja a miniszterelnökségig (1932-1989) című százhúsz oldalas kötete

Antall József

tanulmányaival, tanári, múzeumi munkájával kapcsolatos iratokat, állambiztonsági dokumentumokat, szakmai és baráti levelezéseket tartalmaz. A könyvben szerepelnek azon levelek is, amelyeket Antall 1988-89-ben

Grósz Károly

MSZMP-főtitkárnak írt.

Sáringer János

, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársának Iratok az Antall-kormány külpolitikájához és diplomáciájához I. (1990. május-1990. december) című mintegy hatszáz oldalas forrásgyűjteménye a szovjet csapatok kivonulásával, az euro-atlanti integrációval, a szomszédos államokkal és a határon túli magyarokkal kapcsolatos iratokra terjed ki. A kötetben közölt dokumentumokat Antall József hagyatékából, részben a Külügyminisztérium dokumentumaiból válogatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.