Kultúra

Somoskövi Sándor építész kiállítása nyílik az EDF Galériában

Somoskövi Sándor építész kiállítása nyílik az EDF Galériában

2014. január 20., hétfő
Somoskövi Sándor építész kiállítása nyílik az EDF Galériában
somoskövi 009

Somoskövi Sándor építész grafikus akvarelljeiből és rajzaiból nyílik kiállítás az EDF Galériában a Magyar Kultúra Napja előestéjén, január 21-én, kedden 18 órakor.

Somoskövi Sándor

tanult szakmája az építészet mellett folyamatosan jelen volt, és jelen van a festészet, a grafika területén. Nem véletlen, hogy az alkotót 1969 óta építész grafikusként tartják számon. Hitvallása, hogy képessé kell válnunk meglátni a világban a szépet, a jót, az igazat. Egykori mestere a Szegeden élt idős akvarell-festőművész, Szili Török Dezső volt. A művész az ő műtermében szeretett bele az akvarell technikába. Az akvarell technika az 1500-as évekre nyúlik vissza a képzőművészetben, egykor Dürer és William Turner alkotott világhírűt ezzel a módszerrel. Később ez a technika háttérbe szorult nehézsége miatt. Itt nem lehet manipulálni, nincs festék, ami eltakarja a rossz rajzot. Nem lehet absztrakcióba menekülni, mindent tisztességesen meg kell oldani. Ezzel a ritkaságszámba menő technikával készült gyöngyszemeknek lehetünk szemlélői a kedden nyíló kiállításon az EDF Galériában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.