Kultúra

Szeptember végéig igényelhetnek támogatást az artmozik fejlesztésére az önkormányzatok

Szeptember végéig igényelhetnek támogatást az artmozik fejlesztésére az önkormányzatok

2013. augusztus 13., kedd
Szeptember végéig igényelhetnek támogatást az artmozik fejlesztésére az önkormányzatok

Szeptember 30-ig nyújthatják be az artmozihálózat digitális fejlesztésére igényeiket a települési önkormányzatok, a támogatás összege nem haladhatja meg fejlesztésenként a 12,5 millió forintot.

Az emberi erőforrások miniszterének a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendelete szerint a pályázati úton elnyerhető támogatás a már meglévő vetítőtermek műszaki feltételeinek javításához igényelhető. Pályázni csak olyan mozi fejlesztésére lehet, amely a mozgóképszakmai hatóságtól art besorolást kapott, vagy amelynek üzemeltetője vállalja, hogy a támogatási szerződés megkötéséig az art minősítést megszerzi. A feltételek között szerepel többek között az is, hogy a filmszínház legfeljebb öt moziteremből állhat. A rendelet kitér arra is, hogy a mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül artmoziteremként kell működtetni. Támogatás csak olyan fejlesztéshez adható, amelynek finanszírozását legalább 25 százalékban a települési önkormányzat saját forrásból biztosítja. A rendelet kitér arra is, hogy az igények elbírálásánál a miniszter figyelembe veszi a már meglévő berendezéseket, a moziüzemeltető gyakorlatát, az önkormányzati önrész nagyságát, valamint azt, hogy a támogatásra javasolt önkormányzatok egyenletes területi eloszlást mutassanak. A miniszter döntését legkésőbb november 7-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján teszi közzé - olvasható a rendeletben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.