Kultúra

Móra-múzeum lépcsőjére telepednek Munkácsy mosó női

Móra-múzeum lépcsőjére telepednek Munkácsy mosó női

2012. november 14., szerda
Móra-múzeum lépcsőjére telepednek Munkácsy mosó női

Lelépnek vásznukról Munkácsy híres mosó női, és egy fél órára a Móra Ferenc Múzeum lépcsőire telepednek le november 15-én, csütörtökön: Munkácsy egyik legkedveltebb festői témáját elevenítik meg a Kultúrpalota előtt 14 órakor.

Munkácsy Mihály

különösen kedvelte a szabadban mosó nők látványát: harmincnál is több ilyen témájú remekművet festett, melyek közül két alkotást is bemutatnak a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-tárlatán. A festményeken patakparton, erdőszélen mosó asszonyok láthatók. Az egyik kép egy súlyos csapást is túlélt: tulajdonosának palotájában tűz ütött ki, az alkotást éppen hogy csak ki tudták menekíteni a lángok közül. A Móra-múzeum Munkácsy tiszteletére életre kelti a festőgéniusz legkedveltebb témáját: egy performansz erejéig mosó asszonyok foglalják majd el a Kultúrpalota előtti főlépcsőt. Különböző lavórok, kiegészítők segítségével idézik majd meg a festményeken látható életképeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.