Kultúra

A Diótörő sikere után beavató színház a Szegedi Kortárs Balettől

A Diótörő sikere után beavató színház a Szegedi Kortárs Balettől

2012. október 29., hétfő
A Diótörő sikere után beavató színház a Szegedi Kortárs Balettől

A Diótörő sikeres pénteki premierje és hétvégi előadásai után újabb, gyerekeknek szóló produkcióval, a Carmina Burana beavató színházi előadásával várja a közönséget a huszonöt éves Szegedi Kortárs Balett.

Gáti Katalin Teodóra

PR-menedzser az MTI-nek azt mondta, hogy gyerekek és felnőttek körében egyaránt hatalmas sikert aratott a Szegedi Kortárs Balett legújabb bemutatója, a Diótörő a Szegedi Nemzeti Színházban.

Juronics Tamás

ezúttal a kicsiknek alkotott, akik boldogan vettek részt a játékban a darab szegedi premierén. A Kossuth-díjas koreográfus maga is táncol, ő játssza Drosselmeyer nagybácsit, aki varázslataival kíséri kalandos útján Marikát (

Palman Kitti

) és Diótörőt (

Czár Gergely

). A karácsonyi mese az év végéig számos alkalommal látható a szegedi színházban, majd Budapesten, és jótékonysági akció is kapcsolódik hozzá: a társulat arra kér minden gyereket, hogy jó állapotban lévő, megunt játékait hozza el a színházba, és az előadás végén tegye a színpadon lévő dobozokba. Az ajándékokat karácsonykor a társulat tagjai nehéz sorsú gyermekeknek juttatják el - közölte a PR-menedzser. A Szegedi Kortárs Balett évek óta törekszik arra, hogy a következő generációnak is kedvet csináljon a táncszínházhoz. A fiatalok a beavató színházi előadásokon rendszeresen megismerhetik egy-egy darab születését. Szerda délután a társulat legtöbbet játszott és legnépszerűbb produkciója, a Carmina Burana kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.