Kultúra

Olimpia: Az Erkel Társaság elnöke is kéri a Himnusz lecserélését

Olimpia: Az Erkel Társaság elnöke is kéri a Himnusz lecserélését

2012. augusztus 1., szerda
Olimpia: Az Erkel Társaság elnöke is kéri a Himnusz lecserélését

Felhívással fordult az illetékesekhez az Erkel Ferenc Társaság elnöke, Somogyváry Ákos annak érdekében, hogy a londoni olimpián a Himnusz megfelelő változata hangozzon el. A Magyar Olimpiai Bizottság már hétfőn kérte a helytelen mű lecserélését, amelyhez a szervezők hozzájárultak.

Az Erkel Társaság elnöke azt követően tette közzé állásfoglalását, hogy a londoni olimpián vasárnap a Himnusz nem megfelelő változatát játszották

Szilágyi Áron

kardozó aranyérmének átadása után. "Őszinte elismeréssel adózva minden hazánkat képviselő olimpikon és az őket felkészítő szakemberek áldozatos munkájának, személy szerint gratulálva a magyar csapat első aranyérmét megszerző Szilágyi Áron kardvívónk eredményéhez, megdöbbenéssel kellett tapasztalnom honfitársaimmal együtt, hogy annak kihirdetésén a felismerhetetlenségig torzított módon hangzott el" Erkel Ferenc Himnusza - közölte

Somogyváry Ákos.

"Felhívom a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a magyar diplomácia e kérdésben kompetens képviselőit, haladéktalanul tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar nemzet legjobb sportolóit a nekik szurkoló milliók itthon és a nagyvilágban a magyar nemzet himnuszával ünnepelhessék a dobogó legfelső fokán a 2012-es Londoni Olimpia következő eredményhirdetésein" - fogalmazott Somogyváry Ákos. Az Erkel Ferenc Társaság állásfoglalásához a Magyar Zeneszerzők Egyesülete is csatlakozott. A londoni olimpián szereplő magyar csapat vezetése a nemzeti himnusz lecserélésre kérte a szervezőket azután, hogy a kardozó Szilágyi Áron vasárnap szerzett aranyérmét követően a magyar himnusz nem megfelelő verziója hangzott el. A Magyar Olimpiai Bizottság még hétfőn közölte, hogy a csapatvezetés haladéktalanul kérte a helytelen mű lecserélését, amelyet még aznap engedélyezett a LOCOG (Londoni Szervezőbizottság) nemzetközi igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.