Kultúra

Változás a Bartók+Verdi 2011 programjában

Változás a Bartók+Verdi 2011 programjában

2011. május 14., szombat
Változás a Bartók+Verdi 2011 programjában

A költségvetési és a mecénási kör által nyújtott támogatás korábbi évekhez viszonyított csökkenése miatt két produkció lemondására kényszerült a miskolci operafesztivál - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A Bartók+Verdi 2011 nemzetközi operafesztivál március 23-án meghirdetett programjából kikerül a Prágai Nemzeti Opera vendégjátéka, Verdi: Otello, valamint a Horvát Nemzeti Színház Verdi: Falstaff című előadása. A kényszerű döntésre a fesztivál anyagi stabilitásának megőrzése miatt van szükség.

A szervezők közlése szerint "jó szándékúan bíznak abban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásáról május végén döntő kurátorok segítségével, valamint további támogatók bevonásával idén is sikerül a kiváló minősítésű művészeti fesztivál színvonalához méltó rendezvénysorozatot megvalósítani". A miskolci nemzetközi operafesztivál történetében az ez évi programsorozat főszereplője ismét

Verdi

: a rendezvény tizenegyedik alkalmára népszerű Verdi-operákkal, egy Verdi-ősbemutatóval, továbbá Liszt egyetlen operájával és számos koncerttel, dalesttel, gyermekelőadással készülnek a szervezők, akik az idén összességében mintegy 90 millió forinttal kevesebb támogatásból gazdálkodnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.