Kultúra

Éljen a szerelem! a szabadkai Kosztolányi-színházban

Éljen a szerelem! a szabadkai Kosztolányi-színházban

2011. április 13., szerda
Éljen a szerelem! a szabadkai Kosztolányi-színházban

Bemutatóra készül a Szegeden is méltán népszerű szabadkai Kosztolányi Dezső Színház április 17-én, vasárnap, 19.30-kor. Az Éljen a szerelem! című előadás az egykori szabadkai színháznak és egyáltalán a Színháznak, a valamikori operettek cukormázas, hamisan csillogó világának és színészeinek állít emléket.

„A szereplők már csak a régi szerepek árnyképei – becketti véglények, a csendben emlékek kavarognak, előadás- és szerepfoszlányok az operett világából. Találkozás az ürességgel, a sötét űrben kutatunk egy emlék, egy tánc, egy szín, egy kacaj után. A kérdések, melyekre a választ keressük – az idő múlása, az ember rendeltetése, helyzete, sorsa a Mindenségben, hívó szavára figyel-e valaki a mulandóságon túl? Mi az, ami maradandóan a miénk e földi létben, mi marad más - ahogy a görög sztéléken - mint egy-egy lágy emberi mozdulat vagy hang, kik élik teljesebben, az átlagosnál intenzívebben az életet; a szerelem, mint a teljesebb lét elérésének eszköze, egyik lehetősége; élet és halál összefüggése ebben a teljességben… Viszont a szerelemben valami ősi, az egyéntől szinte független rémület tör ránk… Mert: Iszonyú minden angyal” – írja a darab ismertetőjében

Tolnai Szabolcs

rendező. A színdarab érdekessége, hogy a díszletet a neves szegedi színész, rendező, látványtervező,

Perovics Zoltán

készítette. Szereplők:

Béres Márta, G. Erdélyi Hermina

m. v.,

Greguss Zalán

m. v.,

Heck Paula

m.v.,

Mészáros Árpád, Mészáros Gábor, Mikes Imre, Elek Pletl Zoltán

m. v. Jelmeztervező:

Janovics Erika

. Zeneszerző:

Mezei Szilárd

. Rendező: Tolnai Szabolcs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.