Kultúra

Svájc, a képregény hazája a TIK-ben

Svájc, a képregény hazája a TIK-ben

2011. március 31., csütörtök
Svájc, a képregény hazája a TIK-ben

Az első rajzregényt 1827-ben megjelentető Rodolphe Töpffertől napjainkig mutatja be a svájci képregénykultúrát az a kiállítás, amelyet szerdán este nyitottak meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A svájci képregény története címet viselő, április 12-ig látható tárlat a frankofón kultúra egyik kiemelkedő fontosságú és egyedülálló részét mutatja be. A magyar nyelvű kiállítási anyag arra a tényre emlékezteti a nézőt, hogy a frankofónia fogalma világszerte 220 millió franciául beszélő embert takar. Szegeden a látogatók ezúttal az ő közös nyelvükön, azaz franciául élvezhetik a képregény nyújtotta apró örömöket. A tárlat tizenkét táblán 1827-től

Rodolphe Töpffer

Les Amours de Monsieur Vieux-Bois című rajzregényének megjelenésétől kezdve napjainkig mutatja be a svájci képregény történetét. A mai alkotók – akik elsősorban Genfben és Zürichben különböző kiadóknál keresik egyéni útjukat, és különböző érdekes újításokkal járulnak hozzá a művészetben eddig nem látott újdonságok megszületéséhez – munkáit huszonnégy tablón ismerhetik meg az érdeklődők. A vendégek láthatják, milyen Svájccal kapcsolatos klisék – többek között hegyek, tehenek, bankok és Tell Vilmos – jelennek meg a képregények lapjain, s kiderül az is, miként születik meg egy album. A Svájci Nagykövetség és a ProHelvetia Alapítvány kiállítása a Frankfónia Ünnepe 2011 programsorozat része.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.