Kultúra

Operettmisszió Kübekházán

Operettmisszió Kübekházán

2010. július 27., kedd
Operettmisszió Kübekházán
Kübekháza neve egybeforrt az operettel. E kis település nagy rendezvénye mára országos hírnevet szerzett a Csongrád megyei településnek. Immáron 11. alkalommal rendezik meg július utolsó szombatján a zenés gálát, ahol az ország legjobb énekesei, zenészei szórakoztatják a közönséget. Idén az operettszínház vendégszereplése színesíti az eseményt melynek rendezője maga a direktor, Kerényi Miklós Gábor. „Az operettfalu 11 éves hagyományra tekint vissza, így a jól bevált programokon nem kívántunk változtatni” – mondta el lapunknak Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. „Újdonság, hogy az idei rendezvényünket a Budapesti Operettszínházzal együtt rendezzük. A zenei élmény hatványozottabb lesz, hiszen 32 fős zenekar játszik majd két karmester vezényletével. Most postai úton 52 ezer szórólapot küldünk szét a megyében, 10-15 ezer vendégre számítunk. „Számunkra az operettfalu több mint egy zenei est. Ez egy misszió. Fel szeretnénk hívni a közélet figyelmét arra, hogy a kis településen is élnek emberek, az ország négy ötöde vidéki, nem a fővárosban lakik, és bizony a vidékieknek is komoly kulturális identitásuk van. Nem mellesleg az operett életben tartása, egyfajta értékmentés is a célunk, hiszen ez a zenei műfaj egy magyar kincs, amit ápolni kell. Ezt ismerte fel a megyei önkormányzat, akinek a támogatása nélkül nem tudtuk volna megrendezni az eseményt.
De szeretnénk felhívni a kormány figyelmét is az operettfalura. A tavalyi évben 6000 vendégéjszaka kapcsolódott a rendezvényünkhöz, több különbusz érkezett. Jó lenne, ha az új kormány felismerné, hogy érdemes minket támogatni, a vállalkozások adójából és a jövedéki adóból megtérül minden egyes forint” – zárta gondolatait a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.