Krimi

500 ezer doboz csempészcigire bukkantak Nagylakon

500 ezer doboz csempészcigire bukkantak Nagylakon

2021. február 26., péntek
500 ezer doboz csempészcigire bukkantak Nagylakon

Kis Péter András közölte, a pénzügyőrök Nagylaknál egy román kamiont ellenőriztek, ami a bemutatott sorszám nélküli fuvarokmány alapján Németországból Romániába szállított több mint 13 tonna higiéniai terméket. Az okmányok ellenőrzése után a járművet a NAV munkatársai röntgenberendezéssel is átvilágították. A felvétel alapján kiderült, hogy a szállított áru eltér az okmányokban szereplőktől, nem lehet több fajta higiéniai termék.

A raktérben lévő 33 raklapon, 990 jelöletlen kartondobozban csaknem félmillió doboz, 10 millió szál zárjegy nélküli, az egyik legismertebb márka jelzésével ellátott cigaretta volt - tudatta a szóvivő.

A pénzügyőrök a csaknem 600 millió forintot érő dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.