Közösség

Félelmeiket is elégetnék a szegediek

Félelmeiket is elégetnék a szegediek

2023. február 22., szerda
Félelmeiket is elégetnék a szegediek

Megjelent a Dugonics téren egy szalmabáb, melyre cetlik sokasága került fel. Február utolsó hétvégéjén ugyanis Szegeden is elűzik a telet.

Mohácson még a nagyböjti szezon kezdete előtt, Szegeden azonban bőven az első nagyböjti héten űzik el a telet. A Szent István téri ünnepség népszerűsítéseként egy máglyára ítélt szalmambábút állítottak fel az egyetem rektori épülete előtt.

A népviseletbe öltözött báb mostanra tele van cetlikkel, melyekre a télűzés gyanánt kívánságaikat írták fel az arrajárók, illetve olyan dolgokat, amelyektől szívesen megszabadulnának. Az egyik cetli írója például azt kívánja, hogy ne féljen többé.

Az utóbbi napokban ugyan kora tavaszi időjárásban van részünk, ám épp a hétvégére válik hideggé és esőssé, ez pedig a meteorológiai hét első napjaiban is kitart a jelek szerint. A csillagászati tavasz ugyanakkor csak március 21-én kezdődik el, így csak a népi bölcsességben bízhatunk: ami késik, nem múlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.