Közlekedés

140 gyorshajtót fogtak el kedden a megyében

140 gyorshajtót fogtak el kedden a megyében

2022. augusztus 24., szerda
140 gyorshajtót fogtak el kedden a megyében

Tegnap reggel 9-től 15 óráig összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartottak Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye rendőrei. Az akcióban összesen 140 gyorshajtót rögzítettek - számolt be róla a Csongrád-Csanád megyei Rendőrség közösségi oldalán.

A szakemberek az 55-ös főút több pontján ellenőrizték a sebességtúllépést. 140 gyorshajtót rögzítettek, közülük 26 alkalommal közigazgatási bírságot és 12-szer helyszíni bírságot szabtak ki sebességtúllépés miatt. A két top gyorshajtó 175 km/h-val és 182 km/h-val száguldozott a megengedett 90 km/h helyett.

A hatóságok szerint a baleseti statisztikák azt mutatják, hogy a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

A Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsuk be, a közlekedés szabályinak megsértése ugyanis súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Mint írják, a helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.